LUDILO U SEVILJI: Kostić doneo trofej Ajntrahtu!

A. Ilić

18. 05. 2022. u 23:41 >> 00:16

LUDU utakmicu gledali smo u finalu Lige Evrope, Ajntraht i Glazgov su se sastali, a dramatično je bilo sve do penal serije. Nakon 1:1 u penal seriji slavili su Nemci 5:4.

ЛУДИЛО У СЕВИЉИ: Костић донео трофеј Ајнтрахту!

FOTO: Tanjug/AP

Neverovatan fudbal gledali smo u Ligi Evrope. Ajntraht iz Frankfurta bio je više nego dostojan rival Rendžersu iz Glazgova, a finale Lige Evrope opravdalo je očekivanja. Ne samo po igri oba tima, već i po atmosferi na tribinama koja je bila kao u najboljim vremenima pre korone.

Na startu duela povredio se Sebastijan Rode, na kapitena Ajntrahta nespretno je naleteo Džon Lundstram, koji ga je šutnuo u glavu, a nakon petominog prekida sanirana mu je povreda i meč je nastavljen.

FOTO: Tanjug/AP

Treba istaći da je Rode krenuo glavom na loptu, gde mnogi ne bi ni nogom, te je od starta bila jasna želja fudbalera nemačkog tima da dođu do pozitivnog rezultata.

Prva opasnost na meču odvila se pred golom Rendžersa u 12. minutu. Bore je pokušao da proturi loptu iza leđa golamana Mekgregora, koji je uspeo da obrani taj pokušaj, kao i udarac Kamade iz odbitka.

FOTO: Tanjug/AP

Igrao se 20. minut, Knauf je gotovo sam izbio pred vremešnog golmana škotskog tima, a na prvu šansu za "policajce" čekali smo sve do 26. minuta. Aribo je iz okreta došao do viška prostora, Trap je bio spreman, ali je lopta prozujala kraj desne stative.

Imao je Filip Kostić i dve odlične prilike u 32. minutu. Pokušao je naš reprezentativac levom nogom, prvi udarac pogodio je spoljni deo mreže, dok je drugi otišao malo pored gola Rendžersa.

FOTO: Tanjug/AP

Ponovo je nemački sastav bolje počeo i u drugom poluvremenu, imali su Nemci tri šanse, a u 57. minutu šokirao ih  je Rendžers. Sapleo se Tuta, a sekund pre toga, Son je loše reagovao. Aribo je iskoristio kiks rivala i doneo vođstvo Glazgovu, bio je to njegov prvi gol u evropskim mečevima ove sezone

Kamada je imao veliku šansu u 67. minutu. Proigrao ga je Rode, a on je promašio gol. Dva minuta kasnije Filip Kostić je još jednom pokazao zbog čega je jedan od najboljih vezista Evrope. Neverovatna asistencija Srbina, protutnjala je ta lopta pored defanzivaca tima iz Glazgova, a Rafael Bore koristi dodavanje za 1:1.  

FOTO: Tanjug/AP

Nije bilo golova do kraja 90 minuta, te su nakon kraće pauze krenuli produžeci. Po deveti put u finalu Lige Evrope, ili nekadašnjem Kupu UEFA.

U petom minutu dodatnog Ajntraht je na sličan način mogao do gola kao i Škoti. Sada se spotakao Basli, Bore je došao do lopte, a Bore je, čini se otišao previše iskosa, samo korner.

Najveću priliku u produžetku imao je Glazgov. Sant je poslao loptu napred, a Kent je oprobao udarac nakon fantastičnog dodavanja Rufa iskosa.

FOTO: Tanjug/AP

Neverovatno reaguje Kevin Trap, čuvar mreže nemačkog tima skinuo je težak zicer. Propustili su Škoti veliku priliku, a to je finalni duel uvelo u završni čin - šutirali su se penali.

U penal seriji slavio je Ajntraht 5:4. Precizni su bili Lenc, Krustić, Kamada, Kostić i Bore. Jedini promašaj za Glazgov delo je Erona Remzija, dok su precizni bili Tavernije, Dejvis, Alfrid i Ruf.

AJNTRAHT - RENDžERS 1:1 (0:0) Pen (5:4)
(Bore 69' - Aribo 57')

PENAL SERIJA

Ajntraht:

Precizni: Lenc, Krustić, Kamada, Kostić, Bore.

FOTO: Tanjug/AP

Rendžers

Precizni: Tavernije, Dejvis, Arfild, Ruf.

Neprecizan: Remzi

KRAJ DRUGOG PRODUŽETKA

120' Tavernier još jednom tuče iz prekida, a odlični Trap brani.

118' Sant je poslao loptu napred, a Kent je oprobao udarac nakon fantastičnog dodavanja Rufa. Neverovatno reaguje Kevin Trap.

115' Šutirao je Kent, a sa druge strane Jakić već u sledećem napadu. Trap je imao lak zadatak, dok je Hrvatski fudbaler raspalio preko gola.

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA

100' Knauf je povukao kontru, imao je boljih rešenja, pomalo sebično je odlučio da šutira i pokuša da bude  čovek odluke...

95' Sada se spotakao Basli, Bore je došao do lopte, a Bore je, čini se otišao previše iskosa, samo korner.

93' Arfild je oprobao udarac, dobio je previše prostora, ali fudbaler Glazgova nije imao sreće, daleko preko gola.

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA

79' Neobičnu šansu imao je Kostić iz prekida, skoro sa centra ubacio je loptu u šesnaesterac, nezgodno je odskočila ispred golmana rivala koji je morao da je prebaci preko prečke.

FOTO: Tanjug/AP

69' GOL! Sada se spotakao Basli, Bore je došao do lopte, a Bore je, čini se otišao previše iskosa, samo korner. Neverovatna asistencija Filipa Kostića, protutnjala je ta lopta pored defanzivaca tima iz Glazgova, a Rafael Bore koristi dodavanje Srbina za 1:1.

Zanimljivo su navijači u Frankfurtu propratili gol nemačkog tima.

67' Velika šansa za Kamadu. Izašao je pred golmana Rendžersa, pokušao da ga lobuje, ali je uspeo da prebaci gol već savladanog Mekgregora.

57' GOL! Velika greška odbrane, Son je loše reagovao, Brazilac se potom okliznuo, Aribo je doneo vođstvo Glazgovu i to prvim golom u sezoni u evropskim takmičenjima.

47' Ajntraht nastavlja u istom ritmu i u drugom poluvremenu. Tri šanse u kratkom periodu za Nemce.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

47' Kent je nakon dobrog napada šutirao ka golu Kevina Trapa, daleko od gola odlazi ta lopta.

45' šest minuta produženo je prvo poluvreme.

FOTO: Tanjug/AP

38' Oslobodili su se igrači Rendžersa pritiska, Tavernier je tukao nakon prekida, Trap odlično reaguje, dobar pokušaj imao je i Barišić.

32' Kostić je imao fantastičnu priliku, povukao je loptu sa svoje polovine, nijedan igrač Glazgova nije uspeo da ga sustigne, šutiroa je kraj gola.

31' Deseti put šutirao je Ajntraht ka golu rivala, Lindstorm koristi odličan centaršut i iz uigranog prekida na volej šalje loptu ka golu, ponovo dosta sreće za "policajce".

FOTO: Tanjug/AP

27' Gosti su gotovo pola sata čekali za prvu šansu, imao ju je Aribo, namestio se na udarac, a Kevin Trap je imao dosta sreće - šutirao je tik uz stativu.

21'' Knauf je fantastično šutirao, ovo je bio četvrti udarac ka golu Škota, fantastična prilika, ali je uspeo da spase gol četrdesetogodišnji golman. Iz kornera još jedna odlična akcija Nemaca, ali je malo nedostajalo da Lindstorm pošalje loptu u mrežu.

6' Rode je završio na zemlji nakon prekršaja, ukazivala mu se pomoć nakon oštrog starta. Treba istaći da je Ajntraht u smaom uvodu meča znatno konretniji.

1' Utakmica je počela, prvi napad imaju fudbaleri Ajntrahta.

UOČI MEČA

Prvo finale evropskih takmičenja ove sezone odigraće neočekivani akteri. Malo ko se nadao da će Zvezdin dželat - Rendžers igrati protiv Ajntrahta, koji je na putu do meča odluke izbacio slavnu Barselonu.

Tim Filipa Kostića ovo takmičenje osvojio je u sezoni 1979/80. Tada je pao zemljak - Borusija Menhengladbah.

Slavni rendžers je jedini evropski trofej osvojio pre 50 godina, reč je o Kupu Kupova. Prethodno je tim iz Glazgova elimisao baš dva nemačka kluba, Dortmund i RB Lajpcig, ali i Crvenu zvezdu.

Tokom dana širom grada domaćina svedočimo incidentima, a očekujemo da se strasti smire do početka meča na "Ramon Sančes Pishuanu".

Filip Kositć ima priliku da postane tek peti Srbin u istoriji koji je podigao trofej namenjen pobedniku Lige Evrope, a pre njega to su uspevali da učine: Ivica Dragutinović, Igor Duljaj, Branislav Ivanović i Nemanja Gudelj.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Šta su svetski trendovi, a kako je u Srbiji?