NAVIJAČI NJUKASLA GLEDAJU I NE VERUJU: Saudijski vlasnici odabrali novi dres, ali i novi grb!

Novosti online

13. 05. 2022. u 18:41

KONZORCIJUM iza kog stoji država Saudijska Arabija, prošle godine je za 300 miliona funti postao vlasnik 80 procenata Njukasl junajteda. U međuvremenu uložen je enroman novac na dovođenje novog trenera i fudbalera, a sada je došla na red promena klupskih simbola.

НАВИЈАЧИ ЊУКАСЛА ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ: Саудијски власници одабрали нови дрес, али и нови грб!

Tanjug/AP

Tvrdokorno navijačko jezgro ponosnih Džordijevaca, poznato po neverovatno strastvenoj podršci, jednoj od najboljih na ostrvu, dočekala je jutros vest koja će ih učiniti besnima. Posle fudbalske idile u kojoj su uživali proteklih nekoliko meseci, pred sezonu velikih očekivanja i reforme tima, stigla je informacija da će nastupati u novom ruhu od naredne takmičarske godine.

Prva garnitura dresova "svraka" ostaće tradicionalno crno-bela, ali će oprema za gostujuće mečeve biti u bojama...

Saudijske Arabije.

Rezervni dres tako će neverovatno podsećati na dresove nacionalnog tima kraljevine sa Bliskog istoka.

Grb kluba će takođe biti drugačiji, pošto će umesto crno-beo biti zeleno-beo,  a uz belu podlogu detalji na kragni, rukavima biće zeleni, kao i ime i broj igrača.

Jedno je sigurno, broj prodatih dresova tima sa severa Engleske drastično će skočiti u Saudujskoj Arabiji, ali će ova odluka o promeni identiteta engleskog premijerligaša naljutiti njegove lokalne pristalice. 

U januaru, u prvom prelaznom roku otkako su bogati saudijski vlasnici preuzeli klub potrošeno je preko 100 miliona funti za pet novih igrača.

Njukasl junajted trenutno je na deobi dvanaestog mesta u Premijer ligi, a u narednom meču na svom Sent Džejms parku dočekuju londonski Arsenal.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista