ZVEZDA KROZ BURU DO POLUFINALA KUPA: Penali, isključenja, goleada, peh za crveno-bele...

Novosti online

06. 04. 2022. u 20:25

FUDBALERI Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Srbije savladavši u burnom meču TSC sa 4:0 (1:0).

ЗВЕЗДА КРОЗ БУРУ ДО ПОЛУФИНАЛА КУПА: Пенали, искључења, голеада, пех за црвено-беле...

FOTO: M. Vukadinović

Od samog početka utakmice na "Marakani" bilo je prilično zanimljivo, i to ne samo jer je Tomanović u 5. minutu oborio Ohija u svom kaznenom prostoru, a Katai iz jedanaesterca doneo prednost domaćinu.

Strasti su najpre proključale u 26. minutu, kada je gostujući fudbaler Nemanja Petrović ušao u duel sa Kataijem, koji ga je, na kraju, odgurnuo rukom po licu. Igrač TSC-a se odmah zaleteo na Zvezdinu "desetku", bilo je tu i "unošenja" u lice, očigledno i teških reči, pa su se sjatili oko njih dvojice i ostali akteri ovog meča.

Međutim, kako su varnice počele da prerastaju u vatru, pobesneli su i treneri, Dejan Stanković i Žarko Lazetić, pa su i njih dvojica, i oni koji su sukob započeli, opomenuti žutim kartonima.

Ali, bilo je na ovoj utakmici i crvenih.

Zvezda, koja je od devetog minuta morala da igra bez Kange, koji je povređen, pa ga je Stanković grlio, tešeći ga dok je napuštao teren, od 54. je imala igrača više.

Tada je Đakovac oborio Pavkova kog je Katai idealno uposlio, a kako je defanzivac TSC-a to učinio kao poslednji igrač odbrane, em je isključen, em je arbitar Lazar Lukić pokazao na belu tačku, a El Fardu Ben udvostručio prednost.

Brojčano jača Zvezda je šest minuta kasnije imala i na klupi više aktera utakmice, jer je zbog prigovora crveni karton dobio i rezervni golman Nenad Filipović, dok je na terenu domaćin počeo da biva sve efikasniji.

Grogiranog rivala je najpre dotukao Ivanić, koji je u 74. minutu iskoristio dodavanje Bena da sa distance uputi dobar šut, a Tomanović je svom čuvaru mreže zasmetao i tako olakšao treću promenu rezultata.

Četvrta se desila u 80. minutu, kada je Pavkov lepo na sredini terena proigrao Bena, a ovaj se stuštio ka golu rivala, izdržao duele s čuvarima i zatresao mrežu za konačnih 4:0.

Podsetimo, prethodno se u polufinale Kupa Srbije plasirao i Partizan koji je eliminisao ekipu Loznice, Novi Pazar je pobedio Metalac sa 1:0, a Vojvodina ekipu Rada sa 0:4.

BONUS VIDEO: DAN KADA SE ZVEZDA POPELA NA KROV SVETA: Pre 30 godina crveno-beli su ostvarili legendarni uspeh

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)