DRAGAN MLADENOVIĆ ZA "NOVOSTI": Škoti su malo nadmeni, sad misle da će proći Zvezdu

Z. Ćorović

26. 02. 2022. u 10:33

ŠANSE Crvene zvezde u trećem sudaru sa Rendžersom su 50-50, iako Škoti imaju skoro tri puta skuplju ekipu.

ДРАГАН МЛАДЕНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Шкоти су мало надмени, сад мисле да ће проћи Звезду

FOTO: N. Paraušić

Ovo je procena Dragana Mladenovića, bivšeg Zvezdinog asa, koji odlično poznaje ekipu iz Glazgova, jer je u njoj igrao jednu sezonu (2004/20005), pa je i sada gleda i prati sa velikom pažnjom i strašću.

- Glazgov je uz Bragu bio džek-pot na žrebu, jer su to jedine ekipe sa kojima Zvezda može da igra ravnopravno - smatra Mladenović u razgovoru za "Novosti", koji već duže vreme uspešno radi kao direktor Zvezdinih mlađih kategorija.

- Naravno, ne smemo da se zavaravamo, jer naš rival poseduje kvalitet. Po stilu ne odgovaraju Zvezdi, jer igraju agresivno, napadački, brzo, kratko im traju akcije, jaki su na prekidima. Spoj su mladosti i iskustva, Dejvis i Ramzi, koji je došao iz Juventusa, ostvarili su uspešne karijere, kapiten Tavernije je odličan desni bek i precizan izvođač penala. Kent je izuzetno brz, Kolumbijac Moreles dominira u napadu, doveden je i devetnaestogodišnji Dialo iz Mančester junajteda na pozajmicu...

VEDETA Kapiten Tavernije/FOTO: AP

Mladenović ističe vrline, kao i mane Zvezdinog rivala.

- Trener Van Bronhorst nastavio je stazom Stivena Džerarda, superiornost se gradi na fizičkim i brzinskim karakteristikama. Ali, gledao sam ih i kada gube, Seltik ih je u poslednjem derbiju lako pobedio sa 3:0. Nametnuo im je presing, nisu im od starta dali da dođu do daha. Ipak, Zvezda neće moći da kopira takvu igru, jer nije agresivna, ali poseduje druge kvalitete, pre svega iskustvo, snažne individualce i siguran sam da će umeti da se suprotstavi. Šanse su 50-50, više bih voleo da smo prvu utakmicu igrali u Beogradu. Oni bi se ovde uplašili pred punom "Marakanom". Isto tako, Zvezdini igrači moraju da znaju da nigde gde su do sada igrali ne može da se poredi sa paklenom atmosferom koja će ih čekati na "Ajbroksu".

Veliko iznenađenje napravio je Rendžers, pošto je glatko eliminisao Dortmund. Na "Vestfalenu" su pobedili sa čak 4:2.

- Gledao sam tu utakmicu, trkački su nadvisili "milionere", i zasluženo ubedljivo pobedili. Generalno, Škoti su malo nadmeni i sada razmišljaju u smislu, kad smo mogli da nadigramo Borusiju, drugi najbolji klub Nemačke, proći ćemo i Zvezdu. Puni su samopouzdanja, ali ta nadmenost može da im se obije o glavu - smatra Mladenović.

PRVACI SVETA PO TROFEJIMA

RENDžERS je bio prvak Škotske 55 puta, a po broju osvojenih trofeja (još 33 u Kupu, 27 u Liga kupu) trenutno su najbolji na svetu. Zvezda ih je 1991. eliminisala na putu do evropskog trona (3:1, 1:1), ali se Rendžers revanširao 2007, u plej-ofu za Ligu šampiona (1:0, 0:0). Trenutno su drugoplasirani, a vrednost ekipe je procenjena na oko 130 miliona evra.

BONUS VIDEO: OVO JE PREMIJA ZA NAVIJAČE CRVENE ZVEZDE: Izjava Dejana Stankovića posle žreba

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista