SAŠA ILIĆ O PROLEĆNOJ PREMIJERI ČUKE: "Prilika da protiv Zvezde pokažemo karakter"

Tanjug

11. 02. 2022. u 15:19

ČUKARIČKI sutra od 17 sati gostuje Crvenoj zvezdi na stadionu "Rajko Mitić" u derbiju 22. kola Superlige Srbije.

САША ИЛИЋ О ПРОЛЕЋНОЈ ПРЕМИЈЕРИ ЧУКЕ: Прилика да против Звезде покажемо карактер

FOTO: M. Vukadinović

Trener "brđana" Saša Ilić istakao je da su mečevi protiv Zvezde i Partizana uvek prilika za igrače manjih klubova da se dokažu, pa to očekuje i od svojih pulena u subotnjem derbiju.


- Utakmice protiv Crvene zvezde i Partizana, naših najvećih klubova, pružaju mojim momcima priliku da pokažu karakter, odnosno da dokažu da su stvoreni za velike utakmice. Igraćemo pred velikim brojem navijača, imaćemo ogroman motiv da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu, na startu prolećnog dela šampionata - rekao je Ilić za klupski sajt.

Ilić nema dilemu ko je favorit u derbi meču na stadionu „Rajko Mitić“, ali isto tako ističe da njegov tim ni ne pomišlja na predaju.

- Pred odlazak na pripreme u Tursku, moj stručni štab je insistirao da imamo što jače rivale u prijateljskim mečevima. I upravo su nam te utakmice bile od velike koristi, posebno onaj protiv Dinama iz Kijeva. Naravno, za ozbiljne rezultate potrebno je da igramo na tom nivou u kontinuitetu, pa i protiv Crvene zvezde. Naš rival ima izuzetno kvalitetan sastav, popunjen na svim pozicijama, sa daleko većim budžetom, pa i ambicijama od Čukaričkog. Sjajno su vođeni, moj kolega Dejan Stanković radi odličan posao, vidi se to i po rezultatima postignutim u Evropi.

Biće to duel trenutno drugog i trećeg na tabeli, crveno-belih koji se bore za šampionsku titulu, i "brđana" koji imaju evropske ambicije.

- Nama je najbitnije da odigramo što bolje, a mnogo toga zavisi i od rivala. Probaćemo da igramo fudbal, da se nadmećemo, da pružimo svoj maksimum. Nadamo se da i Crvena zvezda neće imati baš svoj dan protiv nas, za uspeh u duelima protiv večitih rivala potrebna je i doza sreće. Ukoliko uspemo da povećamo bodovni saldo posle ovog gostovanja, to bi nam mnogo značilo u borbi za treće mesto, dobili bismo i dodatnu dozu samopouzdanja pred odlučujuće mečeve u Superligi - poručio je Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)