ZVEZDA NA KRATKO STIGLA PARTIZAN: Crveno-beli srušili Bagdalu i nastavili šampionsku trku (VIDEO)

Novosti online

05. 12. 2021. u 12:43

FUDBALERI Crvene zvezde savladali su Napredak u Kruševcu sa 2:0. Strelci za crveno-bele bili su Rodić u petom i Katai u 43. minutu utakmice.

ЗВЕЗДА НА КРАТКО СТИГЛА ПАРТИЗАН:  Црвено-бели срушили Багдалу и наставили шампионску трку (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Ovom pobedom Zvezda se bodovno privremeno izjednačila sa večitim rivalom Partizanom na čelu Superlige, a onda su se crno-beli izdvojili na vrhu pobedom nad Novim Pazarom.

Zvezda je u Kruševcu debitovala u novoj, potpuno beloj garnituri dresova, koji su se pokazali kao srećni za šampiona Srbije.

Dve sporne situacije viđene su na ovom susretu, po jedna u oba šesnaesterca.

Prva se desila u 16. minutu. Gajić je na desnom boku uposlio Kataija, ovaj vratio loptu do Pavkova koji je šutirao, ali je bio izblokiran. Zvezdaši su tražili kazneni udarac, ali je sudija Simović samo odmahnuo rukom a ni VAR soba se nije oglasila.

Drugi sporni trenutak desio se u 51. minutu u vreme najžešćih napada Napretka. Zatresla se mreža gostiju, ali je linijski sudija reklamirao ofsajd. Dugo je trajalo većanje u VAR sobi, a konačna presuda je bila - ofsajd.

Ceo tok meča u Kruševcu mogli ste da pratite u prenosu uživo na našem portalu, evo kako je to izgledalo:

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice u Kruševcu.

90' - Ivanić je ustupio mesto na terenu Staniću, koji će igrati četiri minuta koliko je Simović odredio nadoknadu drugog poluvremena.

85' - Greška u odbrani mogla je skupo da košta Napredak, lopte se dokopao Ivanić, ali je bio nestrpljiv i šutirao u situaciji kad je možda mogao i bliže da priđe golu Jordanova.

83' - Iznenadna prilika za Zvezdu. Šut je okušao Gajić a golman Napretka nekako uspeo da izbaci loptu. Zvezda se budi u završnici utakmice, Ivanić je opet stavio jordanova na muke.

78'- Katai i Kanga napuštaju teren, a umesto njih Stanković uvodi u igru Lazetića i Krstičića.

76'- Novi korner Kruševljana opet je izveo Marjanović, ali je sada umesto Kerkeza šutirao Bačanin, ali ni on nije uspeo da savlada Borjana.

73' - Korner s leve strane izvodi Marjanović, Kerkez je bio najviši u skoku, ali šalje loptu u gol-aut.

71' - Posle početnih naleta Napretka na startu drugog dela igre, tempo je opao. Pokušavaju i dalje Kruševljani, ali gosti su našli rešenje za njihovu ofanzivu.

66' - Slavoljub Srnić menja Pavkova.

59' - Borjan je u ovim trenucima najbolji igrač Zvezde. Kuševljani igraju kao preporođeni posle odmora, dobo je namučio čuvara mreže crveno-belih Đuričković.

56' - Probao je Katai da kazni neopreznost protivničkog golmana i sa velike udajenosti ga iznenadi udarcem, ali je lopta završila malo iznad prečke.

Probao je Katai da kazni neopreznost protivničkog golmana i sa velike udajenosti ga iznenadi udarcem, ali je lopta završila malo iznad prečke.

55' - Marjanović ima novu priliku za Napredak, ali njegov udarac zaustavio je Borjan.

54' - Nisu najbolje primili odluku Simovića na klupi Kruševljana pa je neko dobio žuti karton, a sudiju meča zasuli su razni predmeti sa dela tribine iza klupe.

51' - Napredak je stigao do gola u 51. minutu, ali je signaliziran ofsajd posle pogotka rezerviste Bačanina. Više od dva minuta traje provera situacije u VAR sobi, ali na kraju je Simović podigao ruku - zvanično je ofsajd!

50' - Živković pokušava sa desne strane, ali golman Napretka je bio na mestu.

46'- Ben je ostao u svlačionici a umesto njega u nastavku njegovo mesto zauzeće Rišairo Živković.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

To je bilo to za prvih 45+ minuta. Zvezda zaslužen vodi pod Bagdalom, videćemo odgovor Milana Đuričića i njegovih pulena u nastavku.

47'- Ne zadovoljavaju se crveno-beli ovim vođstvom, pokušao je Pavkov iz daljine, ali Jordanov bez većih problema zaustavlja šut Zvezdinog centarfora.

43' - 0:2! Što nije uspeo Ben, jeste Katai. Pokazao je Magiko reprezentativcu Komoskih Ostrva kako se postiže gol iz gotovo iste situacije u kojoj je pre nepunih pet minuta bio Ben. Njegošu Petroviću ide pola zasluga za ovaj pogodak, zbog blagovremene i hiurški precizne asistencije.

39'- Najlepša akcija na utakmici! Kombinovali su Gajić i Kanga, ovaj uposlio Bena, a afrički fudbaler sa ivice peterca pronašuje za nekoliko centimetara, iako je golman Jordanov već bio savladan.

37' - Novi udarac iz ugla izborio je Gajić, ali je igra prekinuta posle izvođenja jer je Rodić napravio faul u napadu.

36' - Katai je izveo korner sa leve strane, opet pronašao Erakovića koji ovoga puta pokušava nogom, ali lopta završava daleko od okvira Napretkovog gola.

32'- Kanga je loše reagovao posle asistencije Ivanića, mogla je Zvezda do 2:0.

31' - Pokušao je Eraković glavom posle centaršuta Kataija iz slobodnog udarca sa desne strane. Dobro je skočio mladi štoper Zvezde, kao u petom minutu kada je asistirao Rodići, ali sada je poslao loptu preko gola.

28' - Dar-mar u odbrani Napretka napravio je Katai, ali njegovu majstoriju nije uspeo da valorizuje Ben jer mu je zasmetao Ćuković.

25'- Korner za Napredak posle centaršuta sa desne strane, udarac je okušao Kerkez.

24' - Dug napad Zvezde koji je obećavao završio se tako što je Rodić sa centra vratio loptu - Borjanu?

19' - Zvezda ne oduistaje od napada, ali oni se uglavnom završavaju šutevima sa poludistance. Pokušao je Gajić, neprecizan je bio bek crveno-belih.

17' - Marjanović je uputio solida ncentaršut sa desnog krila ali Eraković otklanja opasnost. Napredak retko stiže ispred Borjanovog gola, ali kad to uradi nije svejedno odbrani Zvezde.

16'- Pometnja u šesnaestercu Napretka posle prodora Kataija po desnom krilu, tražili su pojedini igrači gostiju i penal, ali Simović se nije oglašavao, kao ni VAR. Utisak je da je Mršića lopta dodirnula u ruku posle šuta Pavkova.

14'- Pritisci Zvezde se nastavljaju i čini se da je pitanje vremena kada će pasti drugi gol. Pavkov je imao polupriliku, ali za sada je rezučtat nepromenjen.

12'- Odličan pokušaj Ivanića, ali rezervni golman Napretka uspeo je nekako da sačuva mrežu.

10'- Prinudna izmena u Napretku. Zbog povrede izlazi Marinković, koji je na nosilima napustio teren, a njegovo mesto zauzeo je Marko Bačanin.

7' - Saša Marjanović okušao je šut sa distance, ali bez opasnosti za goste. Marjanović ume iz ovih pozicija da postigne gol, ali loš teren u Kruševcu uticao je da lošije zahvati loptu.

5'- 0:1! Katai je izveo korner sa leve strane, Eraković je prebacio loptu na drugu stativu a najbolje se snašao Milan Rodić koji je loptu ubacio u mrežu!

3' - Uzbuđenje pred Borjanovim golom. Đorđe Jovanović je šutirao iz blizine posle napada domaćih po levom krilu, ali je golman crveno-belih uspeo da zaustavi loptu koja je išla uz samu stativu njegovog gola.

1' - Utakmica je počela. Pre početka odata je pošta minutom ćutnje preminuloj legendi srpskog fudbala Mončilu Vukotiću.

Dejan Stanković najavljuje ofanzivu jer šampion razmišlja samo o pobedi. Zvezda posle 18 kola zaostaje tri boda na tabeli za vodećim Partizanom, koji svoj meč 19. kola, protiv novog pazara na svom terenu, igra po završetku utakmice u Kruševcu.

- Težak je teren i u Kruševcu, kao što je bio u Lučanima i u Surdulici. Napredak je kvalitetna ekipa, vrlo nezgodan protivnik, ali mi razmišljamo samo o pobedi. 

Trener Crvene zvezde opredelio se proverene snageza prvu od četiri utakmice u ciklusu koji očekuje crveno-bele u narednih desetak dana.

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA 0:2

(Milan Rodić 5', Katai 43')

Stadion: Mladost

Sudija: Novak Simović

NAPREDAK (4-1-4-1): Jordanov –S. Jovanović (od 66' Krstić), Mršić, Kerkez, Ćuković – Rašković – Đ.Jovanović, Marjanović, Đuričković, Marinković (od '10 Bačanin) – Stevanović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Petrović, Kanga ((od 78' Krstičić)– Ben (od 46' Živković), Ivanić (od 90' Stanić), Katai (od 78' Lazetić) – Pavkov (od 66' Srnić).

Zvezda je u seriji od deset vezanih pobeda nad Kruševljanima, ali je poslednju na stadionu Rajko Mitić izvojevala teškom mukom, jedinim golom milana Gajića u završnici meča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna