HRVATI NE ŽELE SRBIJU U BARAŽU: "Kockasti" se plaše Piksija i "orlova"

Novosti online

14. 10. 2021. u 10:07

KVALIFIKACIJE za Svetsko prvenstvo u fudbalu ulaze u samu završnicu.

ХРВАТИ НЕ ЖЕЛЕ СРБИЈУ У БАРАЖУ: Коцкасти се плаше Пиксија и орлова

Foto: AP

Krenulo je sa podelama karata za Katar. Svi bi direktno u avion za najveću kontinentalnu fudbalsku smotru, ali neki će morati da pokušaju i kroz baraž.

Srbija će igrati odlučujući meč 14. novembra u Lisabonu protiv Portugalije, ali i komšije Hrvati su sebi zakomplikovali situaciju za direktan plasman. Oni će u meču sa Rusijom odlučivati o putniku na SP. 

I "orlovima" i "kockastima" samo pobede igraju, remi nije opcija...

- Hajde prvo da razmišljamo kako da odemo direktno. Nas čeka meč sa Maltom u gostima, pa sa Rusijom kod kuće i sa dve pobede hoćemo da se plasiramo direktno na Mundijal. Srbija može da pobedi Portugaliju u Lisabonu i ja joj iskreno to želim. Nije to nemoguće. Ako bi se ipak našli u baražu, onda ne bih voleo da se sretnu Hrvatska i Srbija - rekao je selektor "kockastih" Zlatko Dalić za "Informer" i dodao:

FOTO: FSS

 

- Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima. Mnogo je njih iz vrha evropskog fudbala i ne bi bilo lako pobediti ih. Baraž je komplikovan, sve staje u dve utakmice i zbog toga je ogroman pritisak... Strogo fudbalski gledano bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu.

Nastavio je Dalić u jednom dahu da hvali "orlove"...

- Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao meč sa Azerbejdžanom i sviđa mi se kako je vaša reprezentacija izgledala na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike. Kvalitet vaših igrača nije nikad bio sporan, a sad je sa Piksijem sve došlo na svoje. Ne verujem da bi ikom bilo drago da igra sa Srbijom.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna