DUŠAN VLAHOVIĆ ULAZI U DRAMU Blistavi dani su gotovi?

Novosti online

13. 10. 2021. u 18:01

DUŠAN Vlahović je oduševio Srbiju u ovih nekoliko dana, sa tri gola je poveo "orlove" ka Mundijalu, ali sada slede prilično drugačije okolnosti za njega.

ДУШАН ВЛАХОВИЋ УЛАЗИ У ДРАМУ Блистави дани су готови?

FOTO: M. Vukadinović

On se, naime, vratio u Italiju, a tamo mu baš "ne cvetaju ruže" otkako su pretprošle sedmice lokalni mediji javili da je naš golgeter odbio da potpiše novi ugovor sa Fiorentinom i postane najplaćeniji igrač u njenoj istoriji. 

U klubu uopšte nisu bili zadovoljni tim stavom, pa se pisalo i tome da se Vlahoviću sprema svojevrsna osveta gazde, američko-italijanskog bogataša Roka Komisoa koji ga je javno i osudio što, eto, "nije prihvatio fantastičnu ponudu za fudbalske uslove u Firenci".

Komiso, pritom, uopšte nije na Apeninskom poluostrvu sada, pa nekakvog sukoba u pravom smislu reči ni ne može da dođe trenutno, ali činjenica da naš špic treba da igra za tim za koji ne želi da igra baš večno - može da dovede do neprijatnih situacija. Pre svega sa trenerom, Vinćencom Italijanom.

Baš o tome je veliki tekst danas posvetio ugledni list "Korijere dela sera", i to pod naslovom "Fiorentinin pakt časti: Vlahović se vraća, oči u oči s Italijanom".

Foto: Epa / JULIEN WARNAND

Dušan Vlahović

"Oni koji Dušana znaju, uveravaju nas da nije u pitanju nekakav beg. Naravno, nije nikada mogao ni da očekuje da će (gazda kluba) Komiso imati tako snažan nastup u javnosti, ali Vlahović ima široka pleća i spreman je da nosi ovaj teret. O tome je jasno obavestio svoje dugogodišnje prijatelje, a i svog 'starijeg brata' u klubu, trenutno povređenog saigrača iz reprezentacije, Nikolu Milenkovića. Međutim, izliv predsednikovog nezadovoljstva Vlahovića nije ostavio ravnodušnim.

Tim pre što je, prema izvorima bliskim ovom fudbaleru, on već duže vreme jasno stavljao svima do znanja da neće produživati važeći ugovor, a čelnici kluba, pa i sam Komiso, su znali već mesecima unapred da će do ovakve situacije doći.

Sa druge strane, to je u suprotnosti sa onim što tvrde ljudi iz rukovodstva 'ljubičastih', koji su optužili Dušana i njegovog menadžera za odsustvo jasno objašnjenih stavova.

Nemoguće je utvrditi gde leži istina, ali kako to obično biva u ovim slučajevima, lako je zamisliti da je ona negde između.  

FOTO: EPA

Dušan Vlahović

Čini se, međutim, da je prvi čovek Fiorentine rešio da pribegne još jednom, očajničkom pokušaju (da zadrži Vlahovića u klubu) tokom Božića, kada će se vratiti u Italiju. Tada će se za istim stolom naći i 'tužilac' (Komiso), Vlahović i porodica srpskog igrača.

Ono što je sigurno to je da će, bar do januara, obe strane morati da žive zajedno, a na terenu Fiorentina i ne može bez ovog špica. Iz tog razloga, ključni će biti današnji razgovor između Vlahovića i (trenera) Italijana, po povratku srpskog igrača sa reprezentativnih obaveza. 

Trener je ovih dana bio prilično tih po ovom pitanju, odlučivši da sve reši razgovorom 'oči u oči' u trening centru kluba. Sa druge strane, u pitanju je strateg koji voli da uspostavi krajnje iskren, otvoren i direktan odnos sa svojim izabranicima. Ono što se poslednjih sati čini kao sve izvesnije rešenje, je sledeće: o nastavku saradnje (bar do januara) odlučivaće po svoj prilici isključivo teren, a ne ono što se dešava van njega.

Foto: Tanjug

Dušan Vlahović

Za trenera, u najkraćem, situacija bi mogla da se posmatra kao da se ništa nije desilo ako Vlahović na igralištu pokaže isti nivo posvećenosti i učinka kao do sada. U tom slučaju, neće imati nikakvu sumnju da u svakom narednom meču može da računa na njega. To će mu i reći danas, na privatnom sastanku, kada će ga pogledati u oči i pokušati da dokuči da li će napadač biti uverljiv u tome da je i dalje posvećen obavezama u klubu.

Svakako, i pored svih ovih neprijatnosti, neće biti ničega 'na silu' (u smislu kaznene politike). U krajnjem slučaju, klub će u januaru potražiti špica koji može, za razliku od sada prisutnog Kokorina, da predstavlja pravu alternativu za Srbina, čime će se na Vlahovića staviti dodatni pritisak. Tu se misli na nekog poput Borhe Majorala, ili Džordana Larsona iz moskovskog Spartaka. 

U međuvremenu, napad će potpunosti biti u Vlahovićevim rukama. A u njegovim rukama, baš kao i kada se o treneru radi, biće i težak zadatak da se pravi da je sve isto kao pre", zaključuje se u tekstu "Korijere dela sera".

Dušan Vlahović Foto AP

Dušan Vlahović

Podsetimo, Dušan Vlahović je dosad dao 25 golova u seriji A, na 44 utakmice, a ove sezone je već devet puta bio strelac, od čega je poslednja tri gola dao za Srbiju - najpre za minimalnu pobedu nad Luksemburgom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a potom dva u trijumfu od 3:1 nad Azerbejdžanom.

BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)