DRAGOVIĆEV PRVENAC ZA ZVEZDU: Golove davao širom Evrope - strelac u pet zemalja

Z. ĆOROVIĆ

27. 09. 2021. u 22:34

BRILjIRAO je u odbrani od prvog dana na "Marakani", a srce ga je vuklo da se pokaže u napadu, obraduje navijače pogotkom.

ДРАГОВИЋЕВ ПРВЕНАЦ ЗА ЗВЕЗДУ: Голове давао широм Европе - стрелац у пет земаља

FOTO: FK Crvena zvezda

Petnaest utakmica odigrao je Aleksandar Dragović ove sezone za Crvenu zvezdu, bar na pet je proglašen za igrača utakmice, jer mu je malo trebalo da demonstrira bundesligašku klasu.

Nije mu bilo dosta što je u defanzivi britak i neprelazan, već se često "šunjao" u protivničkom šesnaestercu kod prekida. Nekoliko dobrih prilika je promašio, pa se razočarano hvatao za glavu. Po tim reakcijama videla se silna želja da postigne prvi gol u najdražem dresu. Prvenac je stigao u Novom Pazaru (4:0) u trećem minutu i time je najavio ubedljivu četvorku.

- Nije čest slučaj da postižem golove, ali videlo se i na treningu pred utakmicu da sam golgeterski raspoložen. Bog me je pogledao i u Zvezdinom dresu upisao sam se u strelce. Voleo bih da se i češće to dešava, ali nikome u ekipi nije previše bitno ko pogađa sve dok pobeđujemo. U Zvezdi se samo trijumfi računaju - naglašava Dragović.

Sledeći pogodak želi da proslavi sa najvernijim pristalicama, trkom na "sever".

- Gol posvećujem svim zvezdašima. Kad sam pogodio u Novom Pazaru, krenuo sam mahinalno ka navijačima, zaboravivši da su tribine prazne. Nadam se da ću sledeći put kad postignem gol moći da otrčim na "sever". Naši navijači su najbolji na svetu, sjajno nas bodre i lepo je kada im uzvratimo dobrim igrama i rezultatima - ističe reprezentativac Austrije.

Dragović je i sam rekao da ne postiže golove, ali se može pohvaliti da je kao defanzivac bio strelac u pet različitih zemalja. U švajcarskom Bazelu dao je pet pogodaka na 112 mečeva, dva za Dinamo Kijev u Ukrajini na 111 utakmica, jedan u dresu bečke Austrije (93 utakmice) i četiri dok je igrao za nemački Bajer iz Leverkuzena (106). Jedino mu se nije dalo da zatrese mrežu u Engleskoj na 16 utakmica za Lester. Kao reprezentativac Austrije pogađao je dva puta na 96 mečeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna