ONE KOJE ŽELIM NE MOGU: Selektor Piksi Stojković o kandidatima za dres Srbije iz redova "večitih"

N. ILjUKIĆ

28. 08. 2021. u 10:30

SRBIJA se sprema za drugu rundu kvalifikacija za odlazaka na Mundijal u Katar 2022. Selektor Dragan Stojković se juče prvi put uživo video na jednom mestu sa većom grupom srpskih novinara, još od marta kada je preuzeo novu funkciju.

ОНЕ КОЈЕ ЖЕЛИМ НЕ МОГУ: Селектор Пикси Стојковић о кандидатима за дрес Србије из редова вечитих

Foto M. Vukadinović

"Orlovi" će stići na prozivku u ponedeljak u Staru Pazovu, a već u sredu ih čeka prijateljski meč sa Katarom u mađarskom gradu Debrecinu, pa u subotu 4. septembra u Beogradu duel za bodove sa Luksemburgom i 7. septembra Republika Irska u Dablinu.

Raspored "orlova"

1. septembar

Katar - Srbija 20.45
4. septembar
Srbija - Luksemburg 18.00
7. septembar
R. Irska - Srbija 20.45

Stojković je juče potvrdio koliko će biti težak put do SP, bez obzira na činjenicu što posle tri kola delimo prvo mesto na tabeli sa Portugalijom sa po sedam bodova.

- Sva naša pažnja biće usmerena ka 4. septembru i Luksemburgu, pa Irskoj. Želimo da na obe te utakmice budemo motivisani za maksimalan učinak, jer samo tako ostajemo u igri za prvo mesto. Negde smo još na početku kvalifikacija znali da će svojevrsno finale da bude duel protiv Portugalije u Lisabonu, ali do tada ima još mnogo da se igra - kaže Stojković.

Selektor je nedavno objavio spisak kandidata za predstojeća tri duela. Na njemu je nekoliko debitanata, ali i proverenih snaga.

- Stojim iza svakog imena i prezimena i svakog igrača koji će da se pojavi na prozivci. Od debitanata Svilara i Birmančevića, pa do najiskusnijeg kapitena Tadića. Ne bih da poimenično objašnjavam zašto je neki igrač na spisku, ali mi je posebno zanimljivo bilo da vidim da su nam čak četvorica iz Fiorentine. Pa, ispada, da smo im uzeli skoro pola tima - dodao je Stojković uz osmeh, misleći na Milinkovića, Vlahovića, Nastasića i Terzića.

POZDRAVLjAM UVOĐENjE VAR

UEFA je odlučila da tek od drugog kruga kvalifikacija za SP uvede korišćenje VAR. Pitali smo selektora, da li i on misli da ovo ima direktne veze sa događajem iz finiša meča Srbija - Portugalija, kada je poništen gol Ronaldu.

- Ne znam da li ima veze sa tim. Ali, pozdravljam tu odluku, jer VAR može samo da pomogne da odluke budu poštenije. I molim sve navijače kojima gledanje snimaka traje dugo, da imamo samo malo više strpljenja - rekao je Stojković.

To je bio deo priče o onima koji su na spisku. A na pitanje o igračima koji su u Partizanu i Zvezdi, a još su i po ukusu selektora, Stojković je dao originalan odgovor:

- Ti, čija mi se igra dopada, nažalost nemaju pravo nastupa za Srbiju! Gledao sam ih vrlo pažljivo, ali oni nažalost ne mogu da obuku naš dres.

Podsetili smo na kraju selektora na dva naslova iz "Novosti" iz leta 1990. Prvi je bio "Piksi u Olimpiku", a drugi "Spasić u Realu". Pitanje je bilo da li mu se više sviđaju ta dva ili, na primer "Ronaldo u Sitiju" i "Mbape u Realu".

- Uh... Davno beše. Više mi se sviđaju ona prva dva. Lepo je što i danas navijači sa nestrpljenjem čekaju vesti o prelaznom roku - zaključio je Stojković.

BRAVO ZA ZVEZDU I PARTIZAN

USPESI večitih u Evropi obradovali su selektora.

- Oduševljen sam uspehom večitih. To se uklapa u dobre stvari koje se dešavaju u srpskom fudbalu. Videli ste svi da je početak sezone mirniji nego ikad. Ne priča se o sumnjivim rezultatima, o lošim sudijskim odlukama ili problemima sa VAR tehnologijom. Uskoro ćemo da pričamo i o izgradnji nacionalnog stadiona - kaže Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)