SVE BLIŽA DVA MESTA U LŠ ZA SRBIJU: Superliga nadomak statusa koji je do nedavno izgledao nedostižan san

Novosti online

27. 08. 2021. u 20:40

CRVENA zvezda u Ligi Evrope, Partizan u Ligi konferencija, a Srbija trenutno na 12. mestu UEFA rang-liste, koje garantuje dva tima iz neke zemlje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

СВЕ БЛИЖА ДВА МЕСТА У ЛШ ЗА СРБИЈУ: Суперлига надомак статуса који је до недавно изгледао недостижан сан

FOTO: M. Vukadinović

Crta je ispod 15. pozicije, a zahvaljujući dobrim rezultatima beogradskih večitih rivala ovog leta u kvalifikacijama, naša zemlja može da se za nada čak i duetu u evropskoj fudbalskoj eliti (u kvalifikacijama) od evropske sezone 2023/2024.

Dakle, ako do kraja ovog ciklusa u Evropi ne padnemo ispod 15. mesta, to bi značilo da bi sledeće sezone u Superligi, koja startuje 2022. godine, bila borba za dve pozicije u LŠ, jedno mesto u Ligi Evrope i dva u Ligi konferencija. Ukupno, imali bismo pet predstavika na međunarodnoj sceni, umesto četiri.

Ipak, neće biti lako da se održimo na sadašnjem statusu, jer nas prate Belgijanci, Švajcarci, Hrvati, Kiprani, Česi i Turci. U suštini, bitno je da nas ne preteknu četiri od ovih država, u toku tekućeg evropskog ciklusa. Posebno je opasna Belgija, koja će u grupama LE i LK imati četiri predstavnika, zatim Turska i Češka sa po tri.

U ovom momentu ne deluje realno da dostignemo Ukrajinu, koja je na 11. poziciji, a to donosi da jedan klub ima direktan prolaz u Ligu šampiona. Razlika u koeficijentu je velika, a u igri za sakupljanje bodova su ostala još tri ukrajinska kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna