ODLIČJA NANIŠANJENA: Srpski strelci izlaze na borilišta

G. KELIĆ

22. 07. 2021. u 21:42

PRVE medalje za tim Srbija na OI u Tokiju mogu da zasijaju već sutra i to od strelaca. Andrea Arsović, Sanja Vukašinović (vazdušna puška) i Damir Mikec (vazdušni pištolj) na strelište izlaze u subotu, prvo u kvalifikacijama, a onda i u eventualnom finalu.

ОДЛИЧЈА НАНИШАЊЕНА: Српски стрелци излазе на борилишта

FOTO: SSS

Dan kasnije će premijeru u pojedinačnoj konkurenciji imati Milutin Stefanović i Milenko Sebić (vazdušna puška), kao i Zorana Arunović sa Jasminom Milovanović u disciplini vazdušni pištolj.

Za Zoranu će Igre u Tokiju biti treće po redu. U Londonu 2012. je takmičenje završila na četvrtom mestu, dok je četiri godine posle bila 11. Put glavnog rada Japana je otišla sa željom da se iz njega vrati krunisana nekom od odličja.

- Svako ko se kvalifikovao na OI može da bude favorit. Sve moje rivalke imaju lepu sportsku biografiju. Streljaštvo je takav sport da skoro svaka takmičarka može da dođe ne samo do medalje, već i do zlata - istakla je Arunovićeva.

Milutin Stefanović se na olimpijskom debiju u Riju takmičio samo u jednoj disciplini, dok će sada na "vatrenu liniju" izaći tri puta - vazdušna puška (pojedinačno i miks sa Arsovićevom), kao i MK puška trostav.

- Iskustvo iz Rija je moja velika prednost pred Tokio. Upoznao sam sve specifičnosti OI, prednosti i mane koje nosi to takmičenje. Igre su samo jedno veliko takmičenje u nizu sa fenomenalnom organizacijom i nisu nikakav bauk - naglasio je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi