VREME JE DA SE RAZMIŠLJA O ODLASCIMA: Sedmorica gledaju ka izlaznim vratima "Marakane"

Novosti online

24. 06. 2021. u 20:14

CRVENA zvezda je danas zvanično počela pripreme za narednu sezonu, a na prozivci Dejana Stankovića pojavilo se ukupno 28 fudbalera.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ РАЗМИШЉА О ОДЛАСЦИМА: Седморица гледају ка излазним вратима Маракане

FOTO: M. Vukadinović

To su sve igrači koji su doneli "duplu krunu", uz izuzetak Nemanje Milunovića koga je zamenio Srđan Babić, timu su priključena i trojica omladinaca, a naknadno će u Austriju doputovati i jedino pojačanje za sada Aleksandar Dragović.

Što se tiče "viška", to se pre svega odnosi na Erika Jirku i Srđana Spiridonovića, igrače koji su bili na pozajmici, ali nisu zadovoljile ni nove ni stare gazde...

Jirka je u Zvezdu došao u julu 2019. godine nakon što je Vladana Milojevića oduševio u dvomeču sa Trnavom, pa je brzonogi Slovak hitno plaćen 750 hiljada evra, ali ni u jednom trenutku se nije ozbiljno računalo na njega jer zauzima mesto stranca - i ne poseduje "ekstra kvalitet".

Išao je na pozajmice u Radnički, Gornjik, pa je čitavu prethodnu sezonu proveo u španskom drugoligašu Mirandesu i bio standardan, ali ni pet golova ih nije ubedilo da ga otkupe.

Što se tiče Spiridonovića, njegova pozajmica u Genčlerbirligi bila je znatno neuspešnija. Otišao je na polusezoni u Tursku, odigrao manje od 90 minuta i vratio se pre nego što je završeno prvenstvo i sada čeka rasplet na "Marakani".

Zvezda ga je platila 250 hiljada evra i Stanković ga je dosta koristio prethodne jeseni, ali bilo je evidentno da neke zahteve, kao protiv Genta, ne može da ispuni.

Postigao je četiri gola i zabeležio pet asistencija za polusezonu u dresu Zvezde, a čini se da će mu to ostati i jedini statistički podaci pod grbom crveno-belih. Zvezda se nada da bi mogla da dobije obeštećenje za njega jer mu ugovor ističe 2023. godine, ali verovatno mu neće praviti problem i ako dobije "čiste papire" kako više ne bi bio opterećenje za platu.

Trenutno je najveća misterija oko Andrije Radulovića, velikog talenta Crvene zvezde koga su pratili Milan, Inter, Valensija i drugi, ali je njegova neposlušnost sve ugrozila.

Kada je Zvezda zimus odlučila da ga pošalje u Grafičar na pozajmicu, on se pobunio i zbog toga je prekomandovan u omladince, a u međuvremenu nije bilo oproštaja. Fudbaler iz Kotora je imao i nekoliko dobrih trenutaka kod Dejana Stankovića, ali novi neodlazak na pripreme je jasan signal da stvari ne idu u pozitivnom smeru.

U poslednje vreme spekuliše se da bi Radulović mogao da nastavi karijeru u Vojvodini, ali to je i dalje na dugačkom štapu i tek krajem leta znaće se njegova sudbina.

Još manje šanse za nastavak karijere u Crvenoj zvezdi imaju levi bek Marko Konatar i golman Nikola Vasiljević (plaćen 300 hiljada evra Radniku) koji nisu pozvani na prvo okupljanje u novoj sezoni, a od igrača koji su još bili na pozajmicama, i to ne u filijali Grafičaru, ne računa se ni na Luke Markovića i Miloša Čupića.

(MONDO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)