ZNATE LI LEGENDU O KIRIKOĆU: Argentinac je "doneo titulu" šampiona Evrope Italijanima, a za sve je kriv Kjelini! (VIDEO)

Novosti online

14. 07. 2021. u 09:14

BUKAJO Saka nije bio precizan u penal seriji koja je rešila pitanje šampiona Evrope, ali oni sujeverni bi rekli da on uopšte nije krivac za to!

ЗНАТЕ ЛИ ЛЕГЕНДУ О КИРИКОЋУ: Аргентинац је донео титулу шампиона Европе Италијанима, а за све је крив Кјелини! (ВИДЕО)

Foto: Instagram printskrin/bonuccileo19

Malo ko je primetio jedan zanimljiv detalj pre nego što je Saka šutirao penal, a to je da je kapiten Italije, Đorđo Kjelini, uzviknuo “Kirikoćo”!

Ljubitelji latinoamričkog fudbala sigurnu znaju za ovu argentisku “kletvu”, koja ima zaista dugu i zanimljivu istoriju.

Naime, ova legenda nosi ime po jednom navijaču Estudijantesa, koji je, prema mišljenju Karlosa Bilarda donosio nesreću njegovom timu. Kada god je on prisustvovao treninzima desilo se nešto loše.

Iz tog razloga mu je zabranio da gleda utakmice i treninge, ali… Došli su na ideju da on dočekuje gostujuće timove, a jedini put kada nije mogao to da uradi bilo je protiv Boke, koja je imala obezbeđenje i nije dopuštala da bilo ko priđe timu.

Tada se sve preokrenulo. “Kirikoćo” je postala kletva, maler za različite prilike, a Bilardo je jednom govorio o njemu.

-Kiričočo je bio dečak iz La Plate koji je stalno bio sa nama. Kada smo postali šampioni, usvojili smo ga kao maskotu. Bilo je to dobro dete. I samo je odjednom nestao. Nikada ga više nismo videli. Kada sam kasnije bio trener Estudijantesa, raspitivao sam se za njega, tražio ga, ali niko u La Plati nije znao šta je bilo sa njim – istakao je odavno Bilardo.

Da li su sve teorije zavere? Nisu, priznao je i sam Kjelini.

– Potvrđujem sve. Kirikoćo – rekao je Kjelini za ESPN.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili