ŽELIMO DA SE IZNENADIMO: Glumačka ekipa predstave "Prijatelji" spremna za scenu (FOTO)

Dušan Cakić

17. 01. 2024. u 15:45

ŽIVOTI omiljenih karaktera iz kultne američke serije "Prijatelji" naći će se i na pozorišnim daskama u MTS dvorani.

ЖЕЛИМО ДА СЕ ИЗНЕНАДИМО: Глумачка екипа представе Пријатељи спремна за сцену (ФОТО)

Foto: Filip Olćan

Predstava koja se nalazi u "rediteljskim rukama" Nataše Radulović, a po tekstu Nine Džuver, u startu je okupirala pažnju javnosti i medija.

Foto: Filip Olćan

Glumac Rade Ćosić je oberučke prihvatio i, kako ističe, nada se da će ovo biti uspešan i veliki projekat.

- Ideju sam dobio videvši da se u Americi već radi predstava po seriji, tome ima već godinu dana, tačnije od maja prošle godine.

Foto: Filip Olćan

Rediteljka Nataša Radulović istakla je da su glumce za kultne karaktere Dženis, Monike, Čendlera, Rosa, Fibi i drugih birali prvenstveno po energiju koju mogu da iznesu, te da fizički izgled nije bio presudan u odabiru uloga, s obzirom na to da u pozorištu to sve može da se nadomesti kostimima i šminkom.

- Važno je da glumci osećaju karaktere i moram priznati da izbor nije bio lak. Ključno je bilo da su glumci daroviti - istakla je Nataša.

Foto: Filip Olćan

Prijatelji su otkrili da su prijatelji u privatnom životu, te da je iz takve osnove mnogo lakše raditi na pripremi ovako zahtevnog glumačkog poduhvata.

- Znali smo se i ranije, ali se nismo družili. Kroz rad smo i počeli druženje, pa tako ponekad odemo u kafanu zajedno, a išli smo i na klizanje - rekao je Arsenije Tubić.

Foto: Filip Olćan

U očekivanjima su skromni te poručuju da ništa ne očekuju, te bi pre da se iznenade. Ovo je istakla Matea Milosavljević, koja bi najpre da se dobro zabave i da dočaraju smeh i humor koji žele da donesu na scenu.

Foto: Filip Olćan

Marija Bergam kaže da je za nju ovo bio izazov jer je prvi put radila komedije, ali da su inače na Akademiji njoj najbolje išle komedije, te da se nada da će to da opravda. Takođe dodaje da smatra da neće biti velike razlike što ne igraju pravi glumci iz serije.

Foto: Filip Olćan

Radnja predstave je ta da su "Prijatelji" ovog leta došli na odmor u Beograd, kako bi razrešili svoje ljubavne igrice. Ros i Rejčel se bore za ljubav, a tu je i Džoi, koji neće lako odustati od Rejčel. Čendler i Monika su na korak do braka, ali ni Dženis se ne da. Fibi i Ganter su takođe tu, u Beogradu, kako bi zamrsili već zamršene ljubavne zavrzlame. Ko će na kraji biti sa kim, ostaje misterija... Iako su mnogi gledali seriju, ipak možda neće baš sve biti isto.

Foto: Filip Olćan

Igraju Marija Bergam (Fibi), Rade Ćosić (Džoj), Matea Milosavljević (Rejčel), Milica Stefanović (Monika), Maja Čampar (Dženis i ostale ženske uloge), Nikola Rakočević (Ros), Arsenije Tubić (Čendler), Branislav Tomašević (Ganter i ostale muške uloge).

Foto: Filip Olćan

Životi glavnih junaka, popularnih širom sveta, naći će se pred pozorišnom publikom 16. februara u MTS Dvorani.

 

BONUS VIDEO:

POSVEĆENOST JE KLjUČ USPEHA | Božićni "Novosti" intervju | Viki Miljković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)