KLASIKA I ROK U PAKETU: Milenković i Karajlić, zajedno na "Tašu" 21. juna

Novosti

13. 06. 2022. u 11:29

NA Svetski dan muzike Stefan Milenković i Nele Karajlić predstaviće na beogradskom Tašmajdanu zajednički autorski projekat - Rock El Clasico! Umetnici će 21. juna sasvim sigurno obradovati publiku vizuelno-scenskim spektaklom i neobičnim "eksperimentom", jer ko bi rekao da ova muzika može da ide u paketu.

КЛАСИКА И РОК У ПАКЕТУ: Миленковић и Карајлић, заједно на Ташу 21. јуна

Foto D. Milovanović

Sadržaj umetničke bajke će, kao što su "Novosti" u više navrata pisale, predstavljati svojevrsnu integraciju muzičkih pravaca na različitim nivoima, uklanjanje "zidova" klasične i rok muzike, koje zvuči nespojivo. Rezultat će biti autentično muzičko delo kao plod višegodišnjeg spajanja njihovih izuzetnih umetničkih pečata.

Motiv za organizovanje zajedničkih koncerata Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića je kreiranje dela koji će nastaviti svoj put širom sveta, promovišući kulturu ovih prostora.

Stefan Milenković kaže da mu je izazov uvek bio vodilja u karijeri i da teži stvarima koje ga stimulišu, omogućavaju mu da raste i da se razvija kao osoba i kao umetnik.

- Neletova karijera i pristup ne samo muzici već i kreativnom procesu generalno: način razmišljanja o sceni, energiji i dramaturgiji me je uvek inspirisao - kaže Stefan.

- Siguran sam da će publika otići sa našeg koncerta sa jakim utiskom da su prisustvovali nečemu što je jedinstveno i nezaboravno.

Karajlić naglašava da uživa u eksperimentima i spojevima nespojivog.

- Celi moj život bio je eksperiment, zašto ne i sa Stefanom? Osećam da smo na početku velike avanture .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MISLILA SAM DA OVAKO NEŠTO NE POSTOJI: Jelena objavila sliku iz Crne Gore - ostala u ŠOKU (FOTO)