KUSTURICA PRIHVATIO ŠOJGUOV POZIV: Postaće glavni direktor Centralnog pozorišta ruske armije

Novosti onlajn

21. 02. 2022. u 19:17

Slavni reditelj Emir Kusturica prihvatio je ponudu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua da preuzme mesto glavnog direktora Centralnog pozorišta ruske armije, saopštila je portparolka Ministarstva odbrane Rusije Rosijana Markovska.

КУСТУРИЦА ПРИХВАТИО ШОЈГУОВ ПОЗИВ: Постаће главни директор Централног позоришта руске армије

Foto: N.Petrović

Prema njenim rečima, Šojgu se u ponedeljak sastao sa Kusturicom.

- Ministar je istakao dugogodišnje prijateljske odnose sa Kusturicom, njegov talenat i veliki rad koji dolazi iz srca.Ističući Kusturičinu ulogu u očuvanju i razvoju najboljih tradicija ruske kulture, Šojgu mu je ponudio mesto glavnog režisera Centralnog akademskog teatra ruske armije - rekla je Markovska.

Scena Pozorišta ruske armije ima veliku istoriju i tradiciju. Kreativni planovi na novoj poziciji su da se radnje poznatih filmova prenesu u pozorište, na primer, ‘Ždralovi lete’, ‘Život je čudo’ i drugi“, citirala je Markovska Kusturicu.

Ona je dodala da je reditelj izrazio nadu da će „to biti uspešan rad“ i naglasio da će „u svetu u kome se vrednosti veoma brzo menjaju“ nastojati da zadrži klasične vrednosti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POSLEDNjI NASTUP BITLSA: Svirka na krovu koju su prekinuli saobraćajci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)