SA CECOM NE GOVORIM, DRUGUJEM SA BRENOM: Dragana Mirković o koncertima, kolegama, Čoli, Van Damu, poklonima...

M. Ćunković

19. 08. 2021. u 11:33

FOLK zvezda Dragana Mirković, povodom povratka koncertima posle pauze zbog pandemije korone, priredila je susret sa novinarima u jednom beogradskom hotelu, raspoložena i srećna što se vraća svojoj publici.

СА ЦЕЦОМ НЕ ГОВОРИМ, ДРУГУЈЕМ СА БРЕНОМ: Драгана Мирковић о концертима, колегама, Чоли, Ван Даму, поклонима...

Foto M. Anđela

Popularno luče iz Kasidola zapevaće sutra, posle 25 godina, u Kragujevcu, na hipodromu.

- Još uvek tamo držim rekord sa dve pune hale, ponosna sam na to - dobro pamti folkerka.

- Godinama unazad dobijala sam pozive iz raznih gradova, ali sam mnoge odbijala jer više nisam toliko aktivna kao ranije. Sad sam imala potrebu da prihvatim poziv, znam da me publika željno očekuje.

Dragana veli da joj je, tokom perioda izolacije, nedostajalo sve što je do tada činilo njen život, najpre publika, ali da je, istovremeno, svoj život lepo organizovala sa porodicom. Družili su se sa prijateljima, a među njima je i Žan-Klod van Dam.

- Moj Toni se druži i sa njegovim prijateljima i kolegama iz Amerike, Francuske, pa svi oni znaju za Draganu Mirković i prate me na "Instagramu". Fantastični ljudi, ničim opterećeni. Veoma poštuju kad vide da je neko sa njima prijatelj bez ikakvog interesa.

Zato je on nas toliko zavoleo, pogotovo Tonija. Ja se više družim sa njegovom suprugom, Gledis je fantastična.

Upitana o odnosu sa Cecom Ražnatović, koja je 2018, na dan svoje krsne slave pričala pred novinarima o sukobu sa Mirkovićevom, Dragana je rekla:

- Ono što mene čini mirnom i staloženom, to je da ja nikada ni jednu ružnu reč nisam rekla protiv te žene. Nažalost, ona jeste, nešto poprilično loše je uradila na svojoj slavi pre dve godine. Ne znam zašto. Da vas neko onako izvređa pred svima na konferenciji za štampu, ali bože moj, to je njeno pravo. Ja se dobro osećam, idem uzdignute glave, mogu da prođem svuda bez telohranitelja. Nemam razloga ni od čega da se plašim u životu, niti da se bojim pitanja, tačno znam šta sam pričala.

Foto M. Anđela

Sa Lepom Brenom je provela dvadesetak dana u Monte Karlu, mada tamo nisu otišle zajedno.

- Imale smo konačno vremena da pričamo o onim lepim stvarima o kojima smo, inače, pričale osamdesetih, devedesetih. Prisećala sam se kad je rodila Stefana, Viktora, bila sam tada deo njenog života. Brenini klinci su bili preslatki kao deca. Nju i mene vezuju uspomene. Mnogo toga lepog, ali i tužnog. Raspad zemlje koju smo obe mnogo volele, smrt čoveka koga smo obe mnogo volele, menadžera Rake Đokića... Možemo i da se ne viđamo, ne čujemo, ali, to je nešto što ostaje u nama.

Volela ju je, kaže, i Vesna Zmijanac.

- Uvek je za mene govorila: "Ova mala će da napravi haos".

Mirkovićeva posebno bira reči kad se pomene Zdravko Čolić.

- Ne samo što je legenda - on je divan, drag, blag čovek. I vi novinari to znate. Ne znam da li postoji neko koga on nije ispoštovao kada se sretne s njim.

Od mlađih koleginica, najbliža je sa Tanjom Savić i Radom Manojlović.

- Preslatke su, uspešne, prelepo pevaju. Veoma su prirodne, prizemne, nisu opterećene estradom.

Svetski poznati sajt Celebritynetworth.com objavio je nedavno da je Mirkovićeva, navodno, najbogatija srpska estradna zvezda, a procenjena cifra je 100 miliona dolara.

- Bila sam iznenađena da oni, uopšte, znaju za naše zvezde, i da se bave time. Oni tu, generalno, gledaju vrednost poznate ličnosti, ne samo finansijski. Jeste to, na neki način, kompliment, i nadam se da ne izaziva ljubomoru. Što više ima uspešnih ljudi, to je samo dobro. Posao se okreće.

Dragana otkriva da se, konačno, uskoro sa suprugom seli u dvorac u blizini Beča.

- Toni je završio svoj posao, sad dolazi moj deo, da radim neke stvari u dvorcu. Čim se ovo sa koronom reši, pozvaću prijatelje iz Srbije na useljenje, što bi rekli kod nas.

NEIZOSTAVNO "ŠTA" NA KONCERTIMA

ŽIVO izvođenje pesme "Poslednje veče" je godinama najprepoznatljivije po onom čuvenom "Zato što sam ti, šta, verovala slepo...".

- Ako ne otpevam "šta", otpevaju fanovi - smeje se Dragana. - Čak sam počela, u poslednje vreme, da se šalim, pa pred svaki red refrena kažem "šta".

MEDA PEVA NjENU PESMU

NADOBIJALA se Dragana, tokom karijere, silnih poklona od obožavalaca.

- Za 20 godina rada, 2004, kupili su mi zvezdu na nebu sa mojim imenom. Tu je i ogromna tapiserija sa mojim likom, a na prethodnom koncertu u Žitištu dobila sam preslatkog, velikog medu koji peva moju pesmu "Jedini". Jednog dana ću sve to skupiti, snimiti i postaviti na društvene mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!