OD ČETVRTKA UBLAŽENE MERE: U Srpskoj dozvoljen rad fitnes centrima i priređivačima igara na sreću

Novosti onlajn

06. 04. 2021. u 17:47

ОД ЧЕТВРТКА УБЛАЖЕНЕ МЕРЕ: У Српској  дозвољен рад фитнес центрима и приређивачима игара на срећу

Sve manje posla za ugostitelje / Foto D. Pozderović

OD četvrtka, 8. aprila, dopušta se rad fitnes centrima (fitnes klubovi, bodi - bilding klubovi i slični objekti), kao i rad svim priređivačima igara na sreću, zaključeno je nakon današnje sednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Republički štab danas je razmatrao i mogućnost da se od narednog ponedeljka nastavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola, kao i odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama srednjih škola i visokoškolskih ustanova, piše Srpskainfo.

– Republički štab za vanredne situacije doneo je danas Zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vreme trajanja vanredne situacije izazvane novim virusom korona u Srpskoj, kojim se uređuje organizovanje procesa rada i angažovanje osoba zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama RS. NJime se uređuje i raspored radnog vremena, korištenje odmora između dva uzastopna radna dana, sedmičnog odmora i godišnjeg odmora za vreme trajanja vanredne situacije izazvane pandemijom novog virusa korona u RS – navodi se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije doneo je danas Naredbu kojom naređuje Štabu za vanredne situacije Grada Banjaluka da, u skladu sa članom 46. Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, a imajući u vidu pogoršanu kako epidemiološku tako i higijensku situaciju u Banjalucia, preduzme sve neophodne mere i radnje, s ciljem otklanjanja uzroka poremećaja. Odnosno, da u celosti postupi u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim delatnostima, kako bi se omogućilo redovno čišćenje grada i odvoz otpada, a sve s ciljem sprečavanja ugrožavanja životne sredine i narušavanja zdravlja stanovništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)