NAJEZDA MIGRANATA NA BRODSKU GRANICU: Uhapšen Jasmin (47) iz Maglaja, iz čije „škode“ su Pakistanci ispadali kao na traci

N.Đurić

17. 02. 2021. u 16:28

НАЈЕЗДА МИГРАНАТА НА БРОДСКУ ГРАНИЦУ: Ухапшен Јасмин (47) из Маглаја, из чије „шкоде“ су Пакистанци испадали као на траци

Foto: Ninko Đurić

BRODSKA policija uhapsila je Jasmina M. (47) iz Maglaja (Federacija BiH) zbog osnova sumnje da je krijumčario grupa migranata, odnosno državljanina Pakistana.

Kako „Novosti“ saznaju, veruje se da je ovo Jasminova jedna od „šverc tura ljudima“, kao i samo jedna od mnogobrojnih grupa ilegalnih migranta otkrivenih na brodskom području, nadomak Save i brodske granice sa susednom Hrvatskom.

Maglajlija je uhapšen u utorak Ulici kralja Petra Prvog Oslobodioca u Brodu, nakon što je uočeno da iz vozila, kojim je upravljalo, izlaze migranti.

Foto: Ninko Đurić

-Nadomak Save i brodske granice sa Hrvatskom, iz „škode“, za čijim volanom je bio Jasmin, kao na traci počeli su da ispadaju migranti. Bilo ih je četvorica, za koje je utvrđeno da su Pakistanci-kazuje izvor „Novosti“ upućen u ovo krijumčarenje.

Jasmin se branio da je „samo, za pare, taksirao“, ali su mu stavljene lisice na ruke zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenja ljudi.

NEIZVESNE I TRAGIČNE SUDBINE

SAMO noć pre, u ponedeljak, kako saznaju „Novosti“, u potkrovlju jedne devastirane zgrade u gotovo centru Broda otkrivena je desetočlana a tri dana pre toga petočlana grupa migranata. Bili su uglavnom mlađi i vojno sposobni muškarci, Pakistanci i Marokanci.

-Žandarmerija ih je potom prebacila u Doboj, odnosno u Sarajevo, ali su najmanje trojica od njih ubrzo ponovo otkrivena i identifikovana na brodskom području u nameri da se dokopaju Evropske unije-kazuje izvor „Novosti“.

U mnoštu tih neizvesnih sudbina ljudi koji su u nadi za boljim životom napustili svoje zemlje je i ona nedavno iz Save izvađenog tela migranta. Saznajemo da je bdukcija pokazala da je reč o utapanju, u pokušaju da se putem talsa reke dočepa Hrvatske. Pošto kod sebe nije imao bilo kakav dokumenat, njegov identitet će ostati večna tajna.

Iz Policijske uprave Doboj danas su saopštili da je o svemu obavešteno Tužilaštvo BiH.

-Na osnovu naredbe Suda BiH izvršen je pretres lica M.J. i vozila, prilikom čega su pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku-stoji u saopštenju PU Doboj.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv M.J. će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izveštaj o izvršenom krivičnom delu krijumčarenje ljudi, najavili su iz dobojske policijske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)