PRESUDOM SMO ŽIVI SAHRANJENI: Prnjavor na nogama, na mestu gde je pregažena Vanja (13) protest uz suze, cveće i sveće (FOTO)

Ninko ĐURIĆ

07. 02. 2021. u 18:43

VIŠE stotina ogorčeni Prnjavorčana okupilo se danas na Gradskoj tržnici, mestu stradanja 13-godišnje Vanje Rudić, koju je u suludoj vožnji automobilom usmrtio u prošli petak na šest i po godina zatvora osuđeni Nisvet Mujkić (25).

ПРЕСУДОМ СМО ЖИВИ САХРАЊЕНИ: Прњавор на ногама, на месту где је прегажена Вања (13) протест уз сузе, цвеће и свеће (ФОТО)

Foto: Ninko Đurić

Prnjavorčane žedne pravde zbog, kako se čulo, preblage kazne, nije omela ni pandemija da u velikom broju ispolje bunt, ali i pruže podršku dodatno šokiranim i ožalošćenim roditeljima.

Gorelo je na mestu stradanja mnoštvo sveća, koje su uz jecaje i suze palili Prnjavorčani, ne mestu gde je ugašen Vanjin život, pošto ni daleko od kolovoza, 10. oktobra prošle godine, nije uspela da umakne „golfu 4“ za čijim volanom je bio pijani i drogirani Mujkić.

- Okupili smo se da pružimo pomoć porodici Vanje Rudić, koja je na brutalan način na ovom mestu ubio Nisvet Mujkić. Koji je, zapravo, nagrađen za taj čin presudom Okružnog suda u Banjaluci - obratio se okupljenima Dejan Simeunčević, aktivista i organizator skupa.

On je najavio da će u žalbenom postupku porodica Rudić „na raspolaganju imati najbolje moguće advokate u BiH“.

- Takođe želim da vam najavim da će ova slika nezadovoljnih i ogorčenih koja će danas otići iz Prnjavora moći uskoro da se vidi i ispred Okružnog suda u Banjaluci! Jer, ne smemo dozvoliti da se ova sramna presuda ponovi u žalbenom postupku - naglasio je Simeunčević.

Organizator je pozvao Prnjavorčane da se svake naredne nedelje okupljaju na mestu tragedije i paljenjem sveća iskažu podršku porodici i odaju poštu nevino stradaloj sugrađanki.

TRAŽE ISTINU O DROGI

- ORGANIZOVANjEM skorog protestnog skupa ispred Okružnog suda u Banjaluci zatražićemo od te gospode koja sedi tamo da nam, između ostalog, odgovori šta se tačno dogodilo sa drogom u ovom slučaju. Jer, Nisvet Mujkić je odmah nakon nesreće testiran u Policijskoj stanici u Prnjavoru, gde je potvrđeno da je bio pozitivan na narkotike. Takođe, prilikom pretresa njegovog vozila pronađeni su narkotici. I sam Mujkić je na sudu priznao da je bio pod uticajem narkotika, taj dan a u optužnici droge nema, pošto je, navodno, naknadno stigao neki drugi nalaz iz Sarajeva - preneo je ogorčenje Prnjavorčana Dejan Simeunčević, organizator okupljanja.

Ganuti Vanjini roditelji Ljiljana (35) i Lazo (43), brat Ognjen (17), nisu imali snage da se javno obrate sugrađanima.

- Ovom sramnom presudom svi smo dodatno ubijeni. Ali, poručujemo da ćemo se i ovako „mrtvi, živi sahranjeni“, do poslednjeg daha boriti za istinu i pravdu, zbog naše Vanje i sve ostale dece - rekli su preogorčeni i ožalošćeni Rudići.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije