PRESUDA ZA SMRT VANJE RUDIĆ: Izrečena kazna Mujkiću koji je usmrtio devojčicu

O. MATAVULj

05. 02. 2021. u 13:40

NISAVET Mujkić (26) osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na šest i po godina zatvora jer je u stanju teškog pijanstva "golfom" usmrtio Vanju Rudić (13), koja je stajala na pločniku u centru Prnjavora. Izrečena mu je i mera zabrane voženja vozila B kategorije od 8 godina.

ПРЕСУДА ЗА СМРТ ВАЊЕ РУДИЋ: Изречена казна Мујкићу који је усмртио девојчицу

Foto: O. Matavulj

Mujkić je oglašen krivim za najteži oblik krivičnog dela ugrožavanja javnog saobraćaja. Ranije je priznao da je vozio pijan sa 2,01 g/kg i to nasilničkog vožnjom od najmanje 105,6 km/h na mestu gde je brzina ograničena do 40 km/h.

Tragedija se dogodila 10. oktobra prošle godine u 21.29 časova u ulici Laze Lazarevića u Prnjavoru. Mujkić je od 17 časova pio alkohol u kafe baru "Skver", a priznao je da je kritično jutro popušio i pola džointa. Bio je u društvu sa Srđanom Stojčinovićem i insistirao je da vozi kada su iz "Skvera" krenuli prema kafe baru "Lejdi". U optužnici se navodilo da je bio u stanju teškog pijanstva, u koje se sam doveo, te da je njegova sposobnost da upravlja vozilom bila bitno smanjena.

U to vrijeme đevojčica je bezbrižno stajala na pločniku, na uglu kod gradske garaže, čekajući oca Lazu da dođe po nju. Iznenada je naišao "golf" kojim je upravljao Mujkić s kojim je bio i Stojčinović kao suvozač. Pri prolasku kroz horizontalnu krivinu došlo je do destabilizacije i zanošenja "golfa" koji je prešao na trotoar i velikom silinom udario u Vanju Rudić, koja je od višestrukih povreda na mestu ostala mrtva. Pogibiju nedužne devojčice snimile su nadzorne kamere. Na snimku se vidi da je Vanja pokušala pobeći od udara, kada je uočila farove "golfa" koji joj se velikom brzinom približavao. Okrenula se i počela da trči, ali je vozilo s leđa udarilo.

U nesreći je povređen suvozač, kao i optuženi Mujkić. Svedočeći u svoju korist Mujkić je kroz suze ispričao da se ničega ne seća, te da je tek sutradan saznao da je nekoga usmrtio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!