JURIO KO RAKETA I POKOSIO DETE: Dan posle tragične pogibije Vanje Rudić (13) u Prnjavoru tuga i neverica

N. ĐURIĆ

11. 10. 2020. u 22:04 >> 22:04

IMALA je Vanja Rudić samo trinaest godina kada ju je u subotu uveče, oko 21.30, iznenada u centru Prnjavora, za volanom "golfa 4" pokosio Nisvet Mujkić (25), iz Maravice kod Prnjavora.

ЈУРИО КО РАКЕТА  И ПОКОСИО ДЕТЕ: Дан после трагичне погибије Вање Рудић (13)  у Прњавору туга и неверица

Foto N. Đurić

Bila je puna života, omiljena drugarica Vanjica, igrala odbojku. Bila je i oprezna i prešla pešački prelaz na raskrsnici ulica Novaka Pivaševića i Laze Lazarevića, kod Gradske tržnice u centru grada. Verovala je i da je sigurna, pošto se ne samo od pešačkog, nego i od trotoara udaljila više metara uz tržnicu.

Tu je, nakon uobičajnenog druženja sa drugaricama, sačekala tatu i ne sluteći da će joj za koji trenutak život ugasiti automobil koji se, kako su reporteru "Novosti" ispričali očevici, "sjurio i doleteo ulicom poput rakete".

- Najpre se čula škripa kočnica i strahovit udarac. Potom smo videli beživotno telo devojčice pod automobilom. Ubrzo se pojavio i njen otac koji je doživeo šok videvši svoje nepomično i krvlju obliveno dete. Prizor je bio srceparajući i užasan - ispričali su očevici.

PREKINUT LANČIĆ

U NEDELjU ujutro, na mestu pogibije Vanje Rudić, okupili su se mnogobrojni Prnjavorčani u šoku i suzama, da polože cveće i upale sveće. Mada su vatrogasci još tokom noći bili u akciji, obližnji trgovci su imali pune ruke posla da ispred svojih radnji uklone tragove krvi.

Foto N. Đurić

- Srce mi je gotovo stalo, kada sam na pločniku našla lančić naše Vanjice. Predala sam ga rodbini. Bio je prekinut, baš kao i njen mladi život - u suzama nam je ispričala prodavačica voća.

Nisvet Mujkić, Foto privatna arhiva

Vatrogasci i ostali prisutni su najpre ispod automobila izvukli devojčicu, koja nije davala znake života. Sa ovog sveta je otišla u trenutku kad se automobil nakon više metara zaustavio tek kada je udario u prodajni objekat tržnice.

- Vatrogasci su potom iz slupanog "golfa" izvukli vozača, dok se suvozač S. S. (39), iz Babanovaca, udaljio sa mesta tragedije i raspitivao gde može da opere ruke - saznali smo na mestu nesreće.

Vanja Rudić, Foto privatna arhiva

Iz Univerzitetsko-kliničkog centra RS u Banjaluci saopšteno je da su pacijenti N. M. (25) i S. S. (39), koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Prnjavoru, "opservirani, zbrinuti i uz terapijske preporuke otpušteni".

Mujkić se lekarima požalio na, navodnu, glavobolju, a u kakvom stanju je bio govore i svedoci tragedije, koje je pitao "gde se nalazi i šta se dogodilo".

Istražioci na čelu sa dežurnim tužiocem OJT Banjaluka, između ostalog, treba da utvrde da li je Nisvet za volanom, eventualno, bio pod uticajem alkohola i opijata, sa kojim ga, inače, u vezu dovode ogorčeni Prnjavorčani.

–U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovao je 25-godišnji muškarac iz Prnjavora koji je upravljao putničkim vozilom marke „golf 4“ i pešak maloletna trinaestogodišnjakinja iz Prnjavora koja je prilikom ove saobraćajne nezgode smrtno nastradala. Vozač putničkog motornog vozila „golf 4“ lišen je slobode, a nakon kriminalističke obrade biće sproveden u Okružno javno tužilaštvo radi ispitivanja zbog počinjenog krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja–saopštila je Maja Đaković Vidović, portparol OJT Banjaluka.

Pogibijom 13-godišnje učenice osmog razreda Osnovne škole "Branko Ćopić" nastavljena je crna serija u Prnjavoru. Dan pre, poginuo je radnik "Gradipa" Jelenko Jokić (61), a prošlog vikenda 34-godišnji motociklista Ranko Dubravac. Pogibija nevine devojčice, usled sulude vožnje, izazvala je ogorčenje i osude mnogobrojnih Prnjavorčana ne samo okupljenih na mestu tragedije već i na društvenim mrežama.

- Vanjice, anđele mali, počivaj u miru. Tvome ubici svaka kazna je mala! - jedna je u nizu poruka na društvenim mrežama. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!