GACKO POMAŽE MARKU: I ovog vikenda Hercegovina bila u znaku brojnih humanitarnih akcija

D. CURAĆ

28. 12. 2020. u 06:47

U OKVIRU Novogodišnjeg humanitarnog bazara "Ruke moje daruju da podrže život", koji je održan u Gacku, stanovnici tog grada su darovali za Marka Vučkovića iz Bileće, koji se leči u Belorusiji, 6.288 maraka.

ГАЦКО ПОМАЖЕ МАРКУ: И овог викенда Херцеговина била у знаку бројних хуманитарних акција

Udruženje "Deca deci" / Foto D. Curać

- Zahvaljujemo se svakom pojedincu koji je dao svoj doprinos i podržao ovu lepu akciju zajedništva, darivanja, humanosti, jedinstva. Hvala ljudima velikog srca što čine dobra dela. Dobro se dobrim vraća. Budite zdravi. Ispunjeni. Mi na ovaj način simbolično ostavljamo iza sebe jednu turbulentnu, nimalo lepu godinu i šaljemo univerzumu poruku da nas dobre namere i dobre želje oplemenjuju i čine boljim - objavljeno je na društvenim mržama iz "Dečijeg vrtića" Gacko.

Organizatori bazara u Gacku bili su JPU "Dečiji vrtić", u saradnji sa JU "Kulturno sportski centar", OŠ "Sveti Sava", SŠC "Pero Slijepčević", CDPP "Rastimo zajedno", a podržao ih je veliki broj pojedinaca, firmi i preduzeća.

Trebinjska humanitarna organizacija "Deca deci" organizovala je novogodišnji humanitarni bazar za pomoć deci iz porodica slabijeg imovnog stanja. Nastavnici i učenici Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" okupljeni sa idejom pomoći socijalno ugroženim učenicima, osnovali su Udruženje "Deca deci" koje je do sada sprovelo više od 30 humanih akcija.

- Deca se najviše raduju novogodišnjim danima, rado smo tu da pomognemo, kao i naši učitelji i nastavnici. Pravili smo crteže, novogodišnje ukrase i mnogo toga. Naša želja je da ulepšamo drugarima praznike, pogotovo onima kojima naše malo znači mnogo - istakla je Kalina Kovač, učenica sedmog razreda.

PAKETIĆI ZA KOSMET

U OKVIRU humanitarne akcije "Paketići za decu na Kosovu i Metohiji" u Nevesinju su prikupljeni božićni i novogodišnji pokloni za decu na Kosmetu. Prikupljeni artikli biće otpremljeni za Beograd, a odatle za srpske sredine na KiM. Uz pomoć Parohije nevesinjske prikupljeno je oko 300 paketića sa slatkišima i igračkama, ali i novac koji će biti iskorišten za kupovinu namirnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!