OPTUŽNICA ZBOG HAJKE? Oslobođenje službenice Fonda PIO u Bijeljini

V. M.

15. 12. 2020. u 19:46

OSNOVNI sud u Bijeljini doneo je presudu kojom je odbio optužbu OJT Bijeljina protiv Veseljke Savić, diplomirane ekonomistkinje i Mirjane Jarić Blagojević, diplomirane pravnice.

ОПТУЖНИЦА ЗБОГ ХАЈКЕ? Ослобођење службенице Фонда ПИО у Бијељини

Foto: B. Milošević

Ove dve službenice Fonda PiO Republike Srpske u Bijeljini slove za stručne, časne i poštene i nikad nisu disciplinski kažnjavane niti osuđivane, OJT Bijeljina je optužnicom do 25 juna prošle godine teretio za krivično delo nesavestan rad u službi. Na suđenju predstavnik Fonda PiO je, jasno i glasno, rekao da „zbog onoga što im OJT Bijeljina stavlja na teret Fond nije pretrpeo štetu“.

U međuvremenu, tužilac je odustao od optužnice, pa je Osnovni sud, s tim u vezi, doneo presudu kojim se obacuje tužba i, po čemu su, ove dve žene i službenice, ni krive ni dužne, procesuirane. Troškovi postupka idu na teret budžetskih sredstava.

- Pozdravljamo i odustajanje tužioca i presudu suda, koje su i po zemaljskoj i Božjoj pravdi usledili, ali su ove dve žene pretrpele ogromnu štetu, jer su informacije o njihovom optuživanju objavljivane spektakularno, mada se, odmah, i u Fondu PiO i u stručnoj javnosti znalo da je na sceni hajka, što je i sada potvrđeno, a optužnica je bila kao pena od sapunice, raspala se onakao kako može samo da se raspadne ono što se nazor čini – kaže advokat Dušan Tomić, koji je zastupao Miru Jarić Blagojević, koja slovci za jednog od najboljih stručnjaka iz oblasti penziojskog osiguranja, ne samo u RS i BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)