DOKTORU MAKSIMOVIĆU PUNO POVERENjE: Vlada Republike Srpske imenovala direktora Bijeljinske bolnice

V.M.

01. 12. 2020. u 18:57

ДОКТОРУ МАКСИМОВИЋУ ПУНО ПОВЕРЕЊЕ: Влада Републике Српске именовала директора Бијељинске болнице

Foto: V.M.

VLADA Republike Srpske je imonovala za genralnog direkrora Opše bolnice „Sveti vračevi“, akademika profesora dr Zlatka Maksimovića (51), vaskularnog hirurga, koji je, od jula , bio na njenom čelu u v.d. statusu.

Maksimović je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1995. godine, a magistrirao 2001. godine.

Specijalistički ispit iz Opšte hirurgije položio je 2002. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa odličnim uspehom. Doktorske studije na smeru Vaskularna hirurgija sa angiologijom upisao je 2009. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a doktorsku disertaciju odbranio 2011. godine.

U bolnici “Sveti Vračevi” počeo je da radi pr više od 23 godine. Bio je, u međuvremenu, skoro deceniju direktor ovdašnjeg Doma zdravlja, kada je ova ustanova postala najuspešnija u tom rangu, ne samo u RS i BiH, a olbavljao je dužnost zamenika direktora Fonda zdravstvenog osiguranja RS zaduže za međunardnu saradnju.

U dva mandata bio je narodni poslanik u NS RS, gde je bio i predsednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu poltiku. Kao profesor angažovan je na Medicinskom fakultetu Univerziteta Istočno Sarajevo. Redovni je član Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Tane

02.12.2020. 08:02

Doktorirao 2011. godine, dakle, uz cikluse od po 5 godina, mogao je dogurati do vanrednog profesora, a on redovni clan SKA? Doktor je pokazao upravljacke sposobnosti, ali nemojte ga "kititi" titulama kada im vrijema nije! Ako je direktor, necemo ga za patrijarha birati, zar ne?