GRAD SLAVI HRABRE SUGRAĐANE: Pomen poginulim borcima iz Novog naselja kod Ugljevika

V.Mitrić

04. 10. 2020. u 18:22

U UGLjEVIČKOJ Mesnoj zajednici Novo Naselje služen je parastos za 17 poginulih boraca Vojske Republike Srpske ispred spomen-obeležja poginulim borcima, gde je položeno cveće i prislužene sveće.

ГРАД СЛАВИ ХРАБРЕ СУГРАЂАНЕ: Помен погинулим борцима из Новог насеља код Угљевика

Foto: V.Mitrić

Parastos je služio paroh ugljevički, protejerej-stavrofor Milan Topić koji je poručio da se poginulim junacima odaje poštovanje za sve što su učinili za Republiku Srpsku.

Foto: V.Mitrić

Protejerej-stavrofor Milan Topić

Venac je položio i načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić, koji je podsetio da je dužnost i obaveza svih koji živi u miru i slobodi da se sećaju poginulih boraca, koji su dali živote za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

Foto: V.Mitrić

Predstavnici Opštine

- Žrtva poginulih boraca i njihov ideal za koji su se žrtvovali obavezuje nas da sve učinimo da srpski narod na ovim prostorima u budućnosti živi u slobodi, ali je i naša dužnost da pomažemo njihove porodice i potomke - rekao je Perić novinarima.

Foto: V.Mitrić

U toku odbrambeno-otadžbinskom rata sa područja opštine Ugljevik poginuo je 301 borac, a 648 ih je ranjeno.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)