TUGA NA SAHRANI: Miloše, zar danas, kada treba da slavimo tvoj 18. rođendan, mi te u zemlju, u tvoj grob polažemo

Ninko ĐURIĆ

24. 08. 2020. u 16:33

ТУГА НА САХРАНИ: Милоше, зар данас, када треба да славимо твој 18. рођендан, ми те у земљу, у твој гроб полажемо

Foto: Privatna arhiva

MILOŠE, anđelčiću naš mali, zar danas, kada treba da slavimo tvoj 18. rođendan, mi te u zemlju, u tvoj grob polažemo?!...

Odjekivali su ovi i drugi neizrecivim bolom isprekidani vapaji i jecaji, do neba nad Derventom i Pojezinom, gde je danas na mesnom groblju sahranjen 17-godišnji Miloš Evđenić.

Kako su „Novosti“ pisale, njemu je život ugašen bukvalno samo nekoliko časova pre nego što će kročiti u punoletstvo, u noći između subote i nedelje nakon za upravljačem motocikla sudara sa automobilom „pasat“, u naselju Cerani na putu Derventa-Osinja.

Preminuo je na putu za dobojsku bolnicu. Do tog trenutka, pripremao je rođendansko slavlje, a rođendan mu je padao, danas, u ponedeljak 24. avgusta, kada je i sahranjen.

NESREĐA   

IZVOR „Novosti“ ističe da Miloš Evđenić, baš nije imao sreće na pragu svog punoletstva, u sudaru na lokalnom derventskom putu.

-Nesreća se togodila u trenutku kada je V.K. (21) vozač neregristovanog „pasata“ počeo da pretiče neko vozilo i prešao na suprotnu, levu, stranu kolovoza. U tom trenu vozeći svojom, desnom, stranom, na motociklu se pojavio Miloš, pa je došlo do direktnog sudara, koji je po njega, nažalost, bio koban-kazuje naš izvor upućen u ovu tragediju koja je potresla ne samo Pojezinu i derventski kraj.

     

Sahrani je osim roditelja i sestre nastradalog maloletnika prisustvovalo i više stotina ljudi koje jednostavno ništa, pa ni pandemija korona virusa, nije moglo da spreči njegovom poslednjem ispraćaju sa ovog sveta.

Kako saznajemo, marljivi roditelji su često sezonski radili u inostranstvu, želeći da Milošu i svojoj porodici obezbede što pristojniji život. Otac Duško je strastveni lovac, a tu svoju ljubav preneo je i na svog mezimca, koji je važio za izuzetno omoljenu, razdraganu i agilnu osobu. Stoga su ovdašnji lovci, uz uplakane oči i bolne krike stotina prisutnih, počasnom paljbom na večni počinak propratili upokojenje jedne prerano prekinute mladosti.

Iz dobojske Policijske uprave su naveli da su uviđaj sa mesta nesreće izvršili policijski službenici Policijske stanice Derventa i o svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)