NI TREBINJE NE DA SVETINJE: U srcu Hercegovine, litijom su obeleženi slava grada i sabornog hrama

D. CURAĆ

20. 08. 2020. u 21:14

VIŠE hiljada Trebinjaca i njihovih gostiju je u molitvenom hodu prošlo gradskim ulicama do Trga slobode.

НИ ТРЕБИЊЕ НЕ ДА СВЕТИЊЕ: У срцу Херцеговине, литијом су обележени слава града и саборног храма

Foto: D. Curać

Tamo su čestitke povodom krsne slave Grada i Sabornog hrama okupljenima uputili episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, te budimljansko-nikšićki Joanikije kojeg su prisutni pozdravili dugim aplauzom i povicima: "Ne damo svetinje!"

Zahvaljujući Hercegovcima na podršci braći u Crnoj Gori, vladika Joanikije je ponovio da je tamošnji Zakon o slobodi veroispovesti diskriminatorski i anticivilizacijski.

- Moramo čuvati našu decu i mlade ljude, koji su naša budućnost, naše spasenje i mogućnost da se preobrazimo nabolje. U ovim teškim vremenima, ne smemo da ih osuđujemo ni kada nas napuste i odu u druge zemlje, gde neko drugi prepoznaje njihove vrednosti koje ponesu odavde - poručio je vladika Dimirije i najavio da će 23. avgusta biti održana Svetovasilijevska auto-litija od Trebinja do spomen-kapele u Klobuku, selu na granici Hercegovine i Crne Gore.

Posle svete liturgije koja će u trebinjskom Sabornom hramu biti služena od 9, dva sata kasnije je iz bivše kasarne najavljen i polazak litije koja se organizuje u znak podrške braći u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)