JUNACIMA VEČNO HVALA! Bogutovo Selo imalo najviše žrtava u minulom ratu (FOTO)

V.Mitrić

10. 08. 2020. u 00:48

U BOGUTOVOM Selu kod Ugljevika meštani, saborci, srodnici, predstavnici BO RS i lokalne vlasti prisustvovali su parastosu za 41 poginulog žitelja tog mesta, pod Majevicom, u redovima VRS, u minulom odbrambeno otadžbinskom ratu.

ЈУНАЦИМА ВЕЧНО ХВАЛА! Богутово Село имало највише жртава у минулом рату (ФОТО)

Foto: V.Mitrić

Evocirano je, kod spomen obeležja palim rodoljubima, sećanje na njihovo junaštvo i žrtvu za slobodu i RS.

Foto: V.Mitrić

Predstavnik opštine Ugljevik, Aleksandar Krstić, rekoa je da se  „na ovaj način čuva od zaborava žrtva svih onih koji su živote dali za stvaranje Republike Srpske“.

- Opština Ugljevik neguje sećanje na sve žrtve odbrambeno-otadžbinskog rata koji su svojim žrtvama omogućili da živimo u slobodi i sigurnoj budućnosti - ukazao je Obradović.

- A, naš zadatak je da se sećamo svih poginulih boraca, poštujemo njihove porodice, ali i da pružamo maksimalnu podršku svim demobilisanim borcima i njihovim porodicama.

Foto: V.Mitrić

Predstavnici mesne zajednice Bogutovo Selo

Predstavnik Boračke organizacije Ugljevika Aleksandar Obradović rekao je da je Mesna zajednica Bogutovo Selo dalo najviše žrtava u proteklom ratu kada je reč o opštini Ugljevik.

Foto: V.Mitrić

Predstavnik Opštine Ugljevik i Boračke Ugljevika


- Iz ovog mesta je u VRS bilo i najviše oficira, njih devet, koji su pored poginulih boraca, i svih demobilisanih boraca dali ogroman doprinos u stvaranju slobode na ovim podmajevičkm prostorima - dodao je Obradović.
                    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)