DODIK: Brisel olako finansira Ukrajinu, a redukuje pomoć i podršku Balkanu

Novosti online

27. 04. 2023. u 16:53

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Evropa više nema lidera.

ДОДИК: Брисел олако финансира Украјину, а редукује помоћ и подршку Балкану

Milorad Dodik, Foto Novosti

Dodik je, na prvom panelu Jahorina ekonomskog foruma posvećenom temi „Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan“, rekao da je Kina od siromašne zemlje uspela da postane jedan od globalnih ekonomskih i političkih lidera i ozbiljan centar moći dok su SAD, Velika Britanija, Nemačka i EU iz dana u dan sve više u problemima i suočeni sa krizom.

On smatra da je svet danas u neredu, kao i da nema kontura kako će izgledati u narednih pedesetak godina.

Dodik je rekao da Brisel olako finansira Ukrajinu, a redukuje pomoć i podršku Balkanu, zbog čega je potrebno oživljavati i intenzivirati regionalne inicijative.

Predsednik Srpske je poručio da Srbi neće prihvatiti da trpe bilo kakve međunarodne pritiske i da će zajedno sa svojim legalno izabranim političkim predstavnicima kreirati svoj put u budućnost, shodno interesima i potrebama srpskog naroda.

On je istakao da ga je srpski narod izabrao da ispunjava njegove želje i brani njegove interese i potrebe, a ne želje zapadnih protekcionista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUSLIMANSKI ZLOČIN BEZ KAZNE: Obeležavanje 32.godišnjice od masakra vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu