NEDELJKO LUBURA DOBIO OTKAZ U MUP RS: Nekadašnji "treći" čovek Policije ostao bez značke

S. M.

20. 04. 2023. u 07:00

NEDELjKO Lubura (47), nekadašnji "treći čovek" MUP RS, otpušten je iz Policije RS nakon disciplinskog postupka koji je protiv njega pokrenut nakon što je u avgustu prošle godine uhapšen zajedno sa Bojanom Roguljićem zbog sumnje da su pomagali u skrivanju crnogorskog državljanina za kojim je bila raspisana Interpol poternica.

НЕДЕЉКО ЛУБУРА ДОБИО ОТКАЗ У МУП РС: Некадашњи трећи човек Полиције остао без значке

Nedeljko Lubura, Foto Printskrin RTRS

U saopštenju MUP se navodi da je mera izrečena zbog teže povrede radne dužnosti zloupotrebe ili prekoračenja ovlašćenja i ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavaju ugled ministarstva.

Inače, policijski službenici MUP, Luburu su uhapsili 11. avgusta 2022. godine u Banjaluci zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio krivična dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, nakon čega je i suspendovan i protiv njega je podnet zahtev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

Nedeljko Lubura, inspektor u MUP RS, i Bojan Roguljić, sin biznismena Slavka Roguljića, uhapšeni prošle godine nakon što je EUROPOL dostavio MUP RS podatke za aplikacije "Skaj" iz kojih se sumnja da su pomogli u skrivanju državljana Crne Gore za kojim je raspisana poternica za pokušaj ubistva.

NAJMLAĐI NAČELNIK U CJB

NEDELjKO Lubura je pre desetak godina postao jedan od najmlađih načelnika Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka. Obavljao je više rukovodećih poslova u CJB Banjaluka, po odsecima i sektorima. Kasnije je unapređen na mesto načelnika Uprave za borbu protiv terorizma. U vreme hapšenja radio je kao šef jedne od jedinica u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti MUP RS.

Begunac se skrivao na području EU i sumnja se da su Roguljić i Lubura organizovali njegovo ilegalno prebacivanje u BiH. Obojica su nakon hapšenja devet dana proveli u pritvoru i pušteni su da se brane sa slobode. Istragu u tom slučaju vodi Tužilaštvo BiH, ali još nije doneta tužilačka odluka.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave