ULAŽU U OBRAZOVANJE: U Zvorniku studentima uručeni ugovori o stipendiranju

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

07. 04. 2023. u 20:40

GRADONAČELNIK Zvornika Bojan Ivanović uručio je ugovore studentima kojima su odobrene stipendije iz gradske, poželevši im uspeh u daljem školovanju.Čelnik grada na Drini naglasio je da grad ceni njihove uspehe i da su oni „ponos Zvornika“.

УЛАЖУ У ОБРАЗОВАЊЕ: У Зворнику студентима уручени уговори о стипендирању

foto:V.Mitrić

Grad stipendira 226 visokoškolaca za šta će biti izdvojeno više od 200.000 KM. To pravo su ostvarili oni sa prosekom iznad 8,5, brucoši koji su nosioci Vukove diplome, studenti master studija sa prosekom ocena većim od devet, studenti sa smetnjama u razvoju, kao i iz reda porodica sa troje i više dece, kao i iz porodica ratnih vojnih invalida i studenti slabog materijalnog stanja.

- Ovo je još jedan pokazatelj da Zvornik izdvaja značajan novac za obrazovanje, počev od predškolstva, preko osnovnog i srednjeg do visokog obrazovanja. Između ostalog iz gradskog budžeta finansiramo 15 pripremnih odeljenja u mesnim zajednicama na teritoriji grada.Omogućili smo svoj deci koja u septembru kreću u prvi razred da pohađaju pripremnu nastavu. Poslednjih nekoliko godina izgradili smo nekoliko škola, a u samo poslednje tri godine tri fiskulturne sale, naravno uz pomoć donatora. Pružamo podršku i Tehnološkom fakultetu gde odobravamo stipendije za 20 najbolje rangiranih brucoša, bez obzira iz koje opštine dolaze – rekao je gradonačelnik. 

Anđela Mitrović koja studira Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu zahvalila se gradonačelniku i Gradskoj upravi, istakavši da joj stipendija veoma mnogo znači, te da joj daje podsticaj da pruži sve od sebe i bude još bolja nego do sada.

U zavisnosti po kom osnovu dobijaju stipendije, one iznose  1.000, 500 i 300 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri