PUCAO NA AUTO U KOLONI: Detalji hapšenja Marka Praštala, osumnjičenog za pokušaja ubistva Dejana Kostića

V. N.

01. 04. 2023. u 08:15

BANjALUČKA policija uhapsila je Marka Praštala iz ovog grada zbog pokušaja ubistva sugrađanina Dejana Kostića Dele, potvrđeno je "Novostima" u policiji.

ПУЦАО НА АУТО У КОЛОНИ: Детаљи хапшења Марка Праштала, осумњиченог за покушаја убиства Дејана Костића

Dejan Kostić Dela foto Glassrpske

Praštalo je uhapšen je zbog pokušaja ubistva osobe koja se nalazila u autu u koloni vozila, a na čije auto je osumnjičeni pucao, naveli su u policiji.

- Prijavljeni se sumnjiči da je navedeno krivično delo počinilo 17. marta oko 16.20 u Banjaluci, na putu između dve kolovozne trake, tako što je izašao iz svog putničkog vozila i u pravcu zadnjeg dela automobila u kojem se nalazilo oštećeno lice ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja - saopšteno je iz policije.

Uhapšeni Praštalo je uz izveštaj o sprovođenju sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Marko Praštalo i ranije se dovodio u vezu sa više krivičnih dela. U aprilu 2020. uhapšen je zbog sumnje da je hicima iz pištolja ranio Nenada Bjelajca, zvanog Nenac pred svojoj kućom. U avgustu 2019. Praštalo je osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora zbog trgovine narkoticima, iznude i nanošenja telesnih povreda maloletniku kojeg je terao da za njega prodaje drogu. U oktobru 2017. učestvovao je u pucnjavi u naselju Starčevica kada je ranjen Aleksandar Palikuća.

POZNAT POLICIJI ODRANIJE

PRIVEDENI Dejan Kostić Dela je 2011. godine osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u aprilu 2010. godine. Privođen je u više navrata u Banjaluci.

I žrtva, u ovom slučaju Dejan Kostić Dela je takođe poznat policiji odranije. Pre tri godine osuđen je na pola godine zatvora i novčane kazne zbog tuče i krađe. Zatvorsku kaznu dobio je za premlaćivanje, odnosno nanošenje teških povreda Igoru Arseniću, dok je na novčane kazne od po 4.000 KM osuđen zbog nanošenja lakše telesne povrede Zvezdanu Arseniću i zbog teške krađe 12.000 KM iz firme "Hidroinženjering".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu