SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRPSKE: Sledi povećanje najnižih plata, penzija i boračkih primanja (VIDEO)

Novosti online

24. 11. 2022. u 22:01

MANDATAR za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je, gostujući u "Pečatu", da će u narednoj godini doći do povećanja najnižih plata, te penzija i boračkih primanja.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ СРПСКЕ: Следи повећање најнижих плата, пензија и борачких примања (ВИДЕО)

Foto N. Skenderija

U trenutku kad cijela Evropa strahuje od recesije, mnoge vlade traže način kako da sačuvaju privredu i radna mesta.

Novi mandatar za sastav Vlade Srpske, Radovan Višković, istakao je da je potrebno sačuvati socijalni mir tako što će nova vlada veliku pažnju posvetiti socijalno ugroženom stanovništvu i najranjivijim kategorijama.

On je naglasio da s tim u vezi u ovoj godini neće biti ni poskupljenja električne energije, a Vlada će, kako je rekao, naći najbezbolnije rešenje kako bi se zaštitile socijalno ugrožene porodice.

- Ja obećavam da, i ako dođe do poskupljenja, imaćemo ponovo najpovoljniju cenu struje nego što je imaju i stanovnišvo i privreda u entitetu FBiH. Naši privrednici plaćaju 46 evra po megavat satu, dok je u FBiH ta cena 72 evra - kaže Višković.

Mandatar je najavio i da će od januara iduće godine doći do povećanja plata za budžetske korisnike koji primanja imaju manja od prosečnih koje trenutno iznose oko 1.200 KM.

- U narednoj godini povećaćemo i penzije, boračka primanja i socijalna davanja za 13,5 odsto što je u visini trenutne inflacije, a u zavisnosti od priliva sredstava u budžet očekujemo i dodatna povećanja - rekao je Višković.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere