"PALI" KRIJUMČARI LJUDI: Brčanska policija presekla lanac švercovanja migranata

E. V. N.

23. 09. 2021. u 06:08

PRIPADNICI brčanske policije juče ujutru rano, u akciji kodnog naziva "Galeb" uhapsili su S. Đ. (31) i M. I. (20), obojica iz Brčkog, zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog dela krijumčarenje migranata.

ПАЛИ КРИЈУМЧАРИ ЉУДИ: Брчанска полиција пресекла ланац шверцовања миграната

PRIVEDENI Migranti koji su pokušali da pređu Savu, Foto Printskrin

U saopštenju koje je nakon akcije izdala Policija Brčko distrikta BiH, ističe se da je ta akcija sprovedena pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa Graničnom policijom BiH i MUP Republike Hrvatske.

- U akciji kojom je realizovana naredba Suda Bosne i Hercegovine, pronađeno je 12 migranata prilikom organizovanog ilegalnog prelaska državne granice. Tom prilikom slobode su lišena dva lica kao članovi organizovane grupe. Prilikom hapšenja navedenih osoba, privremeno su oduzeta tri plovna vozila i tri putnička motorna vozila koja su korišćena za transport i ilegalno prebacivanje preko državne granice, te su u toku pretresi na tri lokacije na području Brčkog. Jedno lice sa područja Bosne i Hercegovine kao član ove organizovane kriminalne grupe se potražuje - precizirano je u policijskom saopštenju.

Prema podacima kojima raspolaže brčanska policija, samo u poslednja četiri meseca privedena grupa je na ovaj način preko BiH u zemlje Evropske unije prebacila više od 100 migranata iz bliskoistočnih zemalja.

PREDAJA SLUŽBI ZA STRANCE

UHAPŠENI će uz Izveštaj o počinjenom krivičnom delu biti predata u nadležnost i dalje postupanje Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, dok će zatečeni ilegalni migranti nakon preduzimanja potrebnih istražnih radnji biti predati u dalju nadležnost Službi za poslove sa strancima BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna