OSLIĆ IZ RERNE: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept

Jutjub

08. 08. 2023. u 15:43

Sočan iznutra, hrskav spolja, a nije pržen u dubokom ulju.

ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт

Foto: Jutjub/Printskrin/Mikina kuhinja

Potrebno:

  • 1 kg smrznutog oslića
  • 120 ml ulja
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica vegete
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1/2 kašičice ljute aleve paprike
  • 1 kašičica začina za suvlaki (nije obavezna)

Priprema:

Ribu odlediti, oprati, pa prosušiti ubrusima. Iseći je na polovine i očistiti od iznutrica i peraja. U dubokom tanjiru pomešati brašno, so, alevu papriku, vegetu i začin za suvlaki. Na dno pleha sipati oko 100ml ulja (da pokrije dno). Svaki komad ribe uvaljati u mešavinu brašna sa začinima, pa ređati na nauljen pleh. Ribe malo poprskati uljem (oko 20ml). Ribu peći u rerni zagrejanoj na 200°C 20 minuta. Izvaditi pleh iz rerne, okrenuti ribu na drugu stranu, pa peći još 20-ak minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)