U ČEMU NAJČEŠĆE GREŠIMO KADA POHUJEMO MESO? Nije teško ispraviti - šnicle će biti savršene
SAVRŠENE pohovane šnicle imaju hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutrašnjost. Da biste postigli takav ukus, pokušajte da izbegnete sledeće greške.
Foto: Shutterstock
Meso izvadite iz frižidera pola sata pre pohovanja pa ga obavezno prosušite papirnatim ubrusom pre stavljanja u jaje, brašno i hlebne mrvice. Na taj način sprečićete odvajanje pohva od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.
1. Pohujemo meso različite debljine i veličine
Veći komadi mesa trebaju više vremena za termičku obradu od onih manjih. Upravo zato trebali biste da izbegavate simultano pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batake) u istoj tiganju kao i vađenje u isto vreme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati krvav. Umesto toga bilo bi najbolje meso iseći na istu debljinu.
2. Zaboravljamo na tučak za meso
Bez obzira na to koliko ste tanke komade mesa kupili, dodatno ih stanjite tučkom za meso ili se možete poslužiti nekim drugim predmetom. Na taj način bićete sigurni da će se meso dobro ispeći.
3. Pohujemo meso koje smo upravo izvadili iz frižidera
Ako hladan i mokar komad mesa stavimo u zagrejan tiganj, izazvaćemo prskanje ulja na sve strane ali i umanjiti mogućnost za pečenje hrskavog mesa. Meso bismo trebali da izvadimo iz frižidera pola sata pre pohovanja. Potrebno je i osušiti ga popirnatim ubrusom pre stavljanja u jaje, brašno i hlebne mrvice. Na taj način sprečitćete odvajanje poha od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.
Ne zaboravite pečeno meso da stavie na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
4. Štedimo na hlebnim mrvicama
Da bi šnicla imala ukusan i hrskav omotač, potrebno ga je umočiti u namirnice za pohovanje nekoliko puta. Budite detaljni i prekrijte jajima, brašnom i hlebnim mrvicama svaki deo površine šnicle. Nemojte se ustručavati i utisnite mrvice što jače u površinu mesa.
5. Zaboravljamo na začine
Utrljate li nešto soli u meso pre pohovanja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen. Posolite jaja i brašno, a u hlebne mrvice možete dodati i nešto sitno iseckanog začinskog bilja i tako šniclama dati dodatnu dozu ukusa.
Preporučujemo
ZAČINITE JELO UKUSIMA JUGA: Unesite vranjanski duh kuvanja u vaše specijalitete
11. 02. 2023. u 15:00
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
"STIGLI SRPSKI HULIGANI!" Austrijska policija plaši građane po ulicama Graca zbog navijača Zvezde
Šturm Grac i Crvena zvezda igraju utakmicu u Ligi Evrope, a pred taj meč austrijska policija je uradila nešto nesvakidašnje.
11. 12. 2025. u 16:15
Komentari (0)