RUČAK KOJI VOLE SVI: Kako se sprema čuvena karađorđeva šnicla?
KARAĐORĐEVA ŠNICLA je uvek siguran izbor za ručak
Sastojci za karađorđevu šniclu:
- 150 g kačkavalja
- 150 g suvog mesa
- 150 g kajmaka
- 150 g kačkavalja
- 150 g brašna
- 150 g prezli
- začin za meso
- so
- 3 jaja
- ulje
Priprema:
Meso iseći na šnicle, pa tanko izlupati. Svaku izlupanu šniclu namazati kajmakom, staviti nekoliko listova suvog mesa ili šunkarice zatim kačkavalja. Potom saviti ivice i urolovati.
Uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i u prezle, pa ponovo u jaja i prezle. Postupak nastavite sve dok se ne potroše šnicle.
Pržiti u dubokom ulju. Služiti uz kuglu sira... Uživajte!
Preporučujemo
SLATKA PITA SA SIROM I REZANCIMA: Starinski recept koji će sve oduševiti ukusom
01. 02. 2023. u 16:55
ODUŠEVITE GOSTE ZDRAVIM GRICKALICAMA: Recept za šarene slane štapiće
01. 02. 2023. u 14:29
KAKO DA SUPA BUDE BISTRA I ŽUTA? Dva jednostavna trika naših baka
03. 02. 2023. u 22:00
ŠTA JE RUSKI PLAN “N”: Ukrajina bi mogla da ostane bez nekoliko važnih oblasti ukoliko Moskva uspe (VIDEO)
NjIHOV primarni cilj je zaštita ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod, ali sekundarni ciljevi su zauzimanje Harkova, Sumija i Dnjepropetrovska.
26. 04. 2024. u 20:00 >> 07:55
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu
AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?
27. 04. 2024. u 07:00
LjUDI SE ČUDE: Žika prima OGROMNU penziju - "službenik tri puta proveravao, nije mogao da veruje"
"TAJNA je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim..."
26. 04. 2024. u 22:32
Komentari (1)