BRZI I LAKI PIZZA MAFINI: Sjajna kombinacija za sve ljubitelje pice i mafina, ukus će vas oduševiti, pravićete ih ponovo

Novosti online

03. 09. 2023. u 20:00

Idealni za sve prilike: doručak, užinu, večeru, za poneti ili za proslave i rođendane, sa njima nema greške.

БРЗИ И ЛАКИ ПИЗЗА МАФИНИ: Сјајна комбинација за све љубитеље пице и мафина, укус ће вас одушевити, правићете их поново

Foto: Jutjub/Printskrin/ CooKing

Sastojci:

  • 4 Jajeta
  • So
  • 270 g Kisele Pavlake
  • 100 ml Ulja
  • 1 kašike Kečapa
  • 1 kašičica Origana
  • 100g oštrog Brašna
  • 100 g Kukuruznog Brašna ( može i integralno kukuruzno Brašno,ali i obično)
  • 1 kašičica Praška za pecivo
  • 200 g stišnjene Šunke
  • 100 g Sira (Gauda, Kačkavalj, Trapist…)

ZA PREMAZ:

 
  • Kečap
  • Origano
  • Sir

PRIPREMA:

U posudu sjednite pšenično i kukurzno brašno sa praškom za pecivo i origanom.

Mikserom umutite penasto jaja i so.

Zatim dodajte kiselu pavlaku, ulje, kašiku kečapa, pa umutite još malo mikserom.

Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka, pa umutite mikserom, dok ne dobijete ujednačenu masu.

Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i izlite smesu u njih. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 C dvadesetak minuta.

Zatim preko mafina premažite kečap, pospite sir i oragano.

Vratite u rernu i pecite još 5 minuta.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)