BRZI I LAKI PIZZA MAFINI: Sjajna kombinacija za sve ljubitelje pice i mafina, ukus će vas oduševiti, pravićete ih ponovo
Idealni za sve prilike: doručak, užinu, večeru, za poneti ili za proslave i rođendane, sa njima nema greške.
Sastojci:
- 4 Jajeta
- So
- 270 g Kisele Pavlake
- 100 ml Ulja
- 1 kašike Kečapa
- 1 kašičica Origana
- 100g oštrog Brašna
- 100 g Kukuruznog Brašna ( može i integralno kukuruzno Brašno,ali i obično)
- 1 kašičica Praška za pecivo
- 200 g stišnjene Šunke
- 100 g Sira (Gauda, Kačkavalj, Trapist…)
ZA PREMAZ:
- Kečap
- Origano
- Sir
PRIPREMA:
U posudu sjednite pšenično i kukurzno brašno sa praškom za pecivo i origanom.
Mikserom umutite penasto jaja i so.
Zatim dodajte kiselu pavlaku, ulje, kašiku kečapa, pa umutite još malo mikserom.
Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka, pa umutite mikserom, dok ne dobijete ujednačenu masu.
Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i izlite smesu u njih. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 C dvadesetak minuta.
Zatim preko mafina premažite kečap, pospite sir i oragano.
Vratite u rernu i pecite još 5 minuta.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBOLjI RECEPT ZA TESTO ZA PICU: Lako se pravi, a još brže jede
24. 08. 2023. u 10:52
PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
RUČAK VUČIĆA I SIJA U SLIKAMA: "Ovo je vaša kuća"
PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani ručak u čast predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegove supruge profesorke Peng.
08. 05. 2024. u 18:49
TRAGIČNA SMRT NAJDEBLjEG ČOVEKA: Umrla mu mama i krenuo je da se goji, vaga pokazivala 200, pa 300 kg i tu nije stao
TUŽNA priča najgojaznijeg čoveka Britanije, koga je teška sudbina navela da pronađe utehu u hrani i tako skonča svoj život.
08. 05. 2024. u 19:06 >> 19:29
Komentari (0)