JEDINSTVEN ZBOG SVOJE SAVRŠENE SLATKOĆE: Medeno srce
OMILjENI medenjak mnogih generacija koji budi sva čula.
Foto: Printskrin Youtube/ Domaći Recepti
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
* 250 ml kisele vode
* 120 ml ulja
* 200 g šećera
* 1 kašika pekmeza po izboru
* 250 g brašna
* 3 kašike kakaoa
* 1 kašičica sode bikarbone
* 1 kašičica cimeta
Za premaz:
* 3 kašike pekmeza
Za glazuru:
* 100 g posne čokolade
* 2 kašike ulja
Priprema:
Brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Sve dobro izmiksati i izručiti u podmazan kalup (33x22 cm). Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom. Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.
Prijatno!
(Trpeza)
Preporučujemo
SAVRŠEN SLATKO-KISELKASTI SPOJ UKUSA: Kuglof sa limunom i jogurtom (VIDEO)
09. 06. 2025. u 13:00
SOFISTICIRANE, JEDNOSTAVNE I KREMASTE: Nikada lakše tiramisu kocke
08. 06. 2025. u 11:00
OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA: Najkremastiji kolač sa pistaćima, spreman očas posla
07. 06. 2025. u 13:00
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
JOVANIN NOVI DEČKO: Sportista, biznismen, sin jugoslovenskog rekordera (FOTO)
VODITELjKA Jovana Jeremić već neko vreme uživa u ljubavi sa bokserom Milošem Stojanovićem Tigrom, sinom jugoslovenskog kikboksera Gidre koji je postavio svetski rekorder.
04. 12. 2025. u 12:31
Komentari (0)