BRUTALNO UBISTVO ŠOKIRALO GRČKU: Beba pokušavala da dozove mrtvu majku, policija sumnja da iza svega stoje Albanci

Novosti online

16. 05. 2021. u 20:21

KAROLAJN Krouč, britanka koja je živela u Grčkoj, sahranjena je tri dana nakon što je lopovi ubili u njenoj kući u bogatom atinskom predgrađu.

БРУТАЛНО УБИСТВО ШОКИРАЛО ГРЧКУ: Беба покушавала да дозове мртву мајку, полиција сумња да иза свега стоје Албанци

Foto: EPA

NJen suprug Karalambos Anagnostopulos (33) obratio se onima koji su došli da se oproste na ostrvu Alonisos, gde je Karolajn, provela veći deo svog detinjstva.

- Imao sam veliku sreću što sam je poznavao i što me je volela. Jedna stvar koja me čini još tužnijom od njene smrti je činjenica da će naša ćerka odrasti ne sećajući se svoje prelepe majke - rekao je brišući suze.

Ali iza tuge bilo je i mnogo besa. Kako su se desile okolnosti Karolajnine smrti, toliko strašne da su se našle na naslovnicama širom sveta?

Brutalna činjenica je da je dvadesetogodišnja Kerolajn ubijena tokom pljačke u njenom domu u Atini u ranim jutarnjim satima. Pa ipak, to ni izbliza ne prenosi sociopatsko nasilje koje je pratilo zločin i srceparajuće scene sa kojima su se policajci suočili u kući nakon pljačke.

Policija je na spratu pronašla žrtvinu 11-mesečnu ćerku Lidiju koja je plakala i instinktivno lupkala majku po beživotnom telu u očiglednom pokušaju da je probudi.

Umrla je od gušenja nakon što su joj lopovi komad odeće stavili u usta kako bi sprečili vrisak, a nos držali toliko čvrsto da nije mogla da diše.

Dole je njen suprug, poznat kao Babis, koji se školovao za pilota u Velikoj Britaniji - bio vezan za pod. Uspeo je nosem da pozove policiju i komšije.

Lopovi su, takođe, ubili porodičnog psa i ostavili ga da visi na ogradi kuće.

Ipak, kako "Dejli mejl" piše, ovi jezivi prizori možda i nisu bili toliko iznenađujući. U ovom luksuznom kvartu u poslednjih pola godine desile su se tri pljačke koje je pratilo ekstremno nasilje.

U poslednju od te tri pljačke, kao i u onu u kojoj je ubijena Kerolajn, bila su umešana četvorica muškaraca. U oba slučaja ušli su u kuću kroz zadnji prozor i ukrali su novac i nakit.

Kerolajnine ubice odnele su nakit vredan 20.000 funti i 10.000 keša. Policija sada istražuje mogućnost da su radili po dojavi.

Još nešto je zajedničko ovim pljačkama - policija veruje da iza njih stoje Albanci, rekao je policijski izvor za "Dejli mejl".

Trenutno postoji više od 200 naloga za hapšenje grupe Albanaca u Grčkoj za koje se veruje da su pobegli nazad u domovinu.

Albanci tvrde da su u prošlosti često bili žrtveni jarci za nerešene zločine, što je zauzvrat dovelo do protesta albanske vlade i poziva na zaštitu albanskih imigranata.

Ipak, veza između Albanaca i nasilnog i organizovanog kriminala - poput trgovine ljudima, iznude i pljačke - širom Evrope je neosporna, piše "Dejli mejl".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)