NEVEROVATNE SCENE NA ULICAMA GAZE: Sahranjen komandant grada, masa Isino telo nosila ulicama i uzvikivala "Alahu akbar" (VIDEO)

Novosti online

12. 05. 2021. u 18:01

MILITANTNA grupa Hamas potvrdila je ranije danas da je njen komandant grada Gaze ubijen u današnjem izraelskom vazdušnom napadu.

НЕВЕРОВАТНЕ СЦЕНЕ НА УЛИЦАМА ГАЗЕ: Сахрањен командант града, маса Исино тело носила улицама и узвикивала Алаху акбар (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter

Basem Isa je najviša vojna ličnost u Hamasu koju je Izrael ubio od rata u Gazi 2014. godine, preneo je AP.

U saopštenju oružanog krila Hamasa, navedeno je da je Isa ubijen zajedno sa nekolicinom svoje braće vođa i svetih boraca tokom borbi koje traju dva dana u Gazi.

Basem Isa, komandant Hamasove gradske brigade u Gazi, DŽama Tala, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe, DŽamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odeljenju za proizvodnju municije i Hazem Hatib, Hamasov glavni inženjer u odeljenju za municiju, svi su poginuli u napadima, naveo je Šin Bet.

Isa je odmah sahranjen u Gazi, a na večni počinak su ga ispratile stotine pristalica Hamasa. Oni su njegovo telo nosili ulicama Gaze i histerično uzvikivali "Alahu Akbar".

Više o sukobu Izraela i Palestine pročitajte u našem blogu KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)