KORONA JE GLAVNA PRETNJA, ZDRAVSTVO NA IVICI REVOLUCIJE: Putin pozvao narod Rusije da se vakciniše

Tanjug

21. 04. 2021. u 13:29

PREDSTAVNIK Rusije Vladimir Putin poručio je danas da virus korona nije poražen i da ostaje glavna pretnja. - Kovid-19 još nije poražen i predstavlja direktnu pretnju, zbog čega postoji potreba da se poštuju neophodne preventivne mere za sprečavanje širenja infekcije - poručio je ruski predsednik u obraćanju Federalnoj skupštini - poslanicima Državne dume i senatorima Saveta Federacije.

КОРОНА ЈЕ ГЛАВНА ПРЕТЊА, ЗДРАВСТВО НА ИВИЦИ РЕВОЛУЦИЈЕ: Путин позвао народ Русије да се вакцинише

Foto: Printskrin Youtube/ CGTN

- Možemo videti dramatična dešavanja u mnogim zemljama, gde broj slučajeva raste. Moramo držati sve oblasti pod kontrolom kako bismo smanjili širenje virusa, kako duž naših granica, tako i unutar zemlje - istakao je predsednik Rusije, prenosi agencija Tass.

Putin je pozvao narod Rusije da se vakciniše, poručujući da "nema drugog puta".

Dodaje da je globalni zdravstveni sistem na ivici revolucije, što, prema njegovim rečima, Rusija ne može propustiti.

U osvrtu na prethodnu godinu i na vreme pandemije, ruski predsednik je rekao da je bio uveren da će Rusija prevazići sve probleme.

- Vlast i društvo su bili odgovorni i solidarni - rekao je Putin, i dodao da su ruski naučnici u vreme pandemije izvršili proboj, napravivši tri pouzdane vakcine protiv korone.

Pandemija je, prema njegovim rečima, nanela udar blagostanju ljudi i to je izazov za sve zemlje sveta.

- Najvažnije je obezbediti rast realnih prihoda građana Rusije i ostvariti napredak u borbi protiv siromaštva - rekao je ruski predsednik, i istovremeno naložio vladi da pripremi sistem podrške porodicama sa decom.

Najavio je da će porodice sa decom školskog uzrasta dobiti po 10.000 rubalja za svako dete.

Kako je dodao, očuvanje naroda Rusije je najviši prioritet, kao i strategija da se postigne stabilan rast broja stanovništva.

Događaj se održava u centralnoj izložbenoj sali "Manjež" u centru Moskve, a akreditovano je oko 450 predstavnika medija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)