NAJNOVIJI PODACI RUSKE SLUŽBE: Nije registrovan nijedan slučaj tromboze nakon primanja vakcine „Sputnjik Ve“

Novosti onlajn

14. 04. 2021. u 18:08

RUSKA služba za zdravstveni nadzor (Roszdravnadzor) nije registrovala nijedan slučaj tromboze nakon vakcinacije ruskom vakcinom protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavila je šefica službe Ala Samojlova.

НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ РУСКЕ СЛУЖБЕ: Није регистрован ниједан случај тромбозе након примања вакцине „Спутњик Ве“

Foto AP

- Tokom kontrolisanja bezbednosti leka nismo zabeležili nijedan slučaj tromboze koji se razvio u svetlu vakcinacije 'Sputnjikom Ve' (Sputnik V) i koji je nastao kao posledica primene te vakcine - saopštila je Samojlova.

Ona je dodala da je odsustvo takvih neželjenih efekata potvrdilo i Ministarstvo zdravlja Argentine, koje objavljuje podatke o rezultatima kliničke primene vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

- Višefazno pročišćavanje vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) uz upotrebu visokotehnološke hromatografije i mikrofiltracije isključuje mogućnost da u vakcinu dospe velika količina rezidualne DNK, koja je faktor rizika za razvoj tromboze - pojasnila je Samojlova.

Ona je dodala da „strane vakcine sadrže desetine puta veće količine nukleinskih kiselina, nego 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) – 1-2 mikrograma u 'Sputnjiku Ve' (Sputnik V) naspram 50-100 mikrograma u stranim vakcinama koje su napravljene na drugim platformama“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024