IZRAEL JE VEĆ IZGUBIO: Zarif otkrio šta se krije iza napada na nuklearno postrojenje

Tanjug

13. 04. 2021. u 10:15

IRANSKI ministar spoljnih poslova Muhamed DŽavad Zarif izjavio je da Iran veruje da Izrael stoji iza nedavnog nestanka struje u nuklearnom postrojenju Natanc, dodajući da se Izrael kockao i izgubio.

ИЗРАЕЛ ЈЕ ВЕЋ ИЗГУБИО: Зариф открио шта се крије иза напада на нуклеарно постројење

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi/Depositphotos

Zarif je naveo i da će napad na Natanc ojačati poziciju Irana u nuklearnim pregovorima. 

- Izraelci su mislili da će napad oslabiti našu poziciju u bečkim pregovorima, međutim, ojačaće našu poziciju - rekao je Zarif.

Teheran će zatražiti odgovor od Izraela ako se ispostavi da stoji iza napada u Natancu, naglasio je iranski ministar, preneo je Sputnjik internešenal.

- Uveravam vas da će u bliskoj budućnosti u pogonu Natanc biti postavljene naprednije centrifuge za obogaćivanje uranijuma - rekao je Zarif.

Podsetimo, u nedelju se u iranskom podzemnom nuklearnom postrojenju Netanc dogodio incident na mreži za napajanje električnom energijom, samo dan nakon što je Teheran pokrenuo nove, unapređene centrifuge za obogaćivanje uranijuma.

Iranske vlasti su rekle da će sve oštećene centrifuge biti zamenjene boljima, a incident su okarakterisale kao čin "nuklearnog terorizma". Saopštile su i da zadržavaju pravo da preduzmu odgovarajuću akciju protiv izvršitelja. 

- Cionisti žele da nam se svete zbog napretka koji postižemo u ukidanju sankcija. Javno su saopštili da nam to neđe dozvoliti. Ali, mi ćemo se osvetiti cionistima - izjavio je ranije šef iranske diplomatije.

Izraelski mediji su u velikom broju izveštavali o incidentu u Netancu, a javni radijski servis Izraela je učinio neobičan korak dalje i objavio da je izraelski Mosad "odigrao centralnu ulogu". 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)