MARA JE SILOVANA I UBIJENA: Bila je umotana u pokrivače i bačena u jarugu izvan grada - porota jednoglasno presudila ubici

Novosti online

12. 04. 2021. u 19:11

MEKSIČKI vozač kompanije Kabifi osuđen je za silovanje i ubistvo 19-godišnje putnice nakon što je otkriveno da je njeno telo bacio na dno jaruge.

МАРА ЈЕ СИЛОВАНА И УБИЈЕНА: Била је умотана у покриваче и бачена у јаругу изван града - порота једногласно пресудила убици

Foto: Fejsbuk

Studentknja Mara Kastilja Fernandez (19) nestala je 2017. godine nakon večere u Puebli u Meksiku - ali je pronađena mrtva mesec dana kasnije.

Sada, više od tri godine kasnije, Rikardo Alekis, koji je identifikovan kao vozač koji je te noći povezao mladu ženu, suočava se sa potencijalnom 60-godišnjom zatvorskom kaznom.

Vlasti su započele potragu za mladom ženom i pronašle njeno telo 15. oktobra.

Bila je umotana u pokrivače i bačena u jarugu izvan grada.

U to vreme njena smrt izazvala je negodovanje širom grada - što je izazvalo ulične proteste aktivista koji su tražili više vladinih akcija zbog incidenata sa ubijanjem žena.

Sada, više od tri godine kasnije, Ricardo Alekis, koji je identifikovan kao vozač koji je te noći pokupio mladu ženu, suočava se sa potencijalnom 60-godišnjom zatvorskom kaznom.

Lokalni mediji izveštavaju da se gospođa Castilla Fernandez krenula kući nakon noćnog izlaska 8. septembra sa prijateljima i naručila vožnju taksijem preko aplikacije Cabifi.

Kako se formalno otvorila istraga za ubistvo, lokalna policija otkrila je snimke sa nadzornih kamera na kojima se činilo da muškarac, za kojeg se tvrdi da je Alekis, ulazi u motel sa mladom ženom gde se veruje da je silovao, a zatim ubio.

Kada su ih pretražili, istražitelji su takođe pronašli DNK dokaze za koje tužioci kažu da optuženog direktno vezuju za ubistvo.

Suđenje, koje traje više od tri meseca, kulminiralo je u kada su porotnici jednoglasno doneli presudu protiv Alekisa.

Majka žrtve, Gabriela Miranda Lopez, komentarisala je presudu rekavši da su srećni jer je pravda konačno zadovoljena.

Ubici sada preti najmanje 40 godina zatvora i maksimalno 60, s konačnom odlukom koja će biti objavljena 12. aprila, piše San.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega