AMERIKANCI IZAZVALI PANIKU: Na Tviteru osvanula šifrovana poruka od 13 karaktera

Novosti online

29. 03. 2021. u 13:09

AMERIČKA strateška komanda izazvala je paniku na društvenim mrežama kada je na njenom Tviter nalogu osvanula nerazumljiva poruka sa nizom slova i znakova.

АМЕРИКАНЦИ ИЗАЗВАЛИ ПАНИКУ: На Твитеру осванула шифрована порука од 13 карактера

FOTO: Depositphotos

 Iako je Stratkom brzo obrisao poruku i naveo da je treba ignorisati, ona je izazvala strahovanja da bi to mogla da bude šifra za lansiranje nuklearnog arsenala.

Misteriozna poruka od 13 nasumičnih karaktera pojavila se na Tviteru u nedelju uveče.

Obrisana je u roku od 30 minuta, ali za to vreme hiljadama puta je retvitovana — uz komentare od toga da je nalog hakovan, pa sve do sumnji da je u pitanju kod za lansiranje nuklearnog oružja.

S obzirom da Stratkom nadgleda američki nuklearni arsenal, pojedini korisnici društvenih mreža su je protumačili i kao nadolazeću apokalipsu.

- Vreme je da se oprostimo. Nedostajaće mi prijatelji i porodica - glasi jedan od komentara.

Drugi korisnik je napisao: „Nisam baš zamišljao da će na ovaj način doći do kraja sveta, ali i nisam potpuno iznenađen“.

Stratkom se ubrzo izvinio za zabunu i zamolio ljude da ignorišu prethodnu poruku, ali to i dalje nije umirilo neke koji su bili na ivici panike.

- Da li ćete ovo da objasnite ili će svetu doći kraj u roku od sat vremena - naveo je jedan od korisnika društvenih mreža.

Ovim povodom oglasile su se i kanadske snage u SAD u znak podrške Stratkomu, piše RT.

- Te stvari se dešavaju...Ljudi, sve je u redu -.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja