RUSI NUDE POMOĆ ZA DEBLOKADU SUECA: Moskva zabrinuta zbog svega što se dešava u najvažnijoj vodenoj arteriji

Novosti online

28. 03. 2021. u 16:50

RUSIJA je spremna da pruži svu neophodnu pomoć Egiptu kako bi se deblokirao Suecki kanal, rekao je Sputnjiku ruski ambasador u Kairu Georij Borisenko.

РУСИ НУДЕ ПОМОЋ ЗА ДЕБЛОКАДУ СУЕЦА: Москва забринута због свега што се дешава у најважнијој воденој артерији

Foto: Maxar Technologies via AP

Prema rečima šefa ruske diplomatskle misije, u Rusiji su zabrinuti onim što se dešava u Sueckom kanalu koji je "važna vodena arterija za ceo svet".

- Nadamo se da će ovaj problem biti prevaziđen u najskorije vreme, da će kanal nastaviti sa radom. Prirodno, spremni smo da pružimo našim egipatskim prijateljima svaku moguću pomoć - rekao je ambasador.

Prema rečima Borisenka, Egipat do sada nije tražio pomoć od Rusije.

Ranije je bilo saopšteno da je ogromni teretni brod koji se nasukao i blokirao saobraćaj u Sueckom kanalu, neznatno oslobođen iz blata i pomereni su mu krma i deo kormila, ali je i dalje neizvesno kada će biti deblokiran i vraćen u plovni pravac kanala.

U međuvremenu, kako javljaju mediji, već rastu cene nafte. Neki operateri nameravaju da okrenu brodove na jug - ka rtu Dobre nade, što je mnogo duža trasa i samim tim se očekuje rast cena transporta, što će povećati cene robe koja dolazi iz npr. Kine u Evropu. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)