HOĆE DA UBLAŽE SKANDALOZNE BAJDENOVE IZJAVE: Bela kuća svim silama hoće da održi odnose sa Rusijom

Novosti online

22. 03. 2021. u 22:18

GOVOREĆI o saradnji sa Rusijom, Vašington pokušava da ublaži negativnu atmosferu nakon oštrih izjava američkog predsednika DŽoa Bajdena na račun Moskve, smatra zamenik predsedavajućeg Odbora za spoljne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir DŽabarov.

ХОЋЕ ДА УБЛАЖЕ СКАНДАЛОЗНЕ БАЈДЕНОВЕ ИЗЈАВЕ: Бела кућа свим силама хоће да одржи односе са Русијом

Foto: EPA

- To je pokušaj administracije Bele kuće da ublaži negativnost nakon oštrih izjava DŽoa Bajdena. Jednostavno, ne mogu da se izvine u njegovo ime, jer se sam nije izvinio, ali na taj način ublažavaju situaciju - rekao je DŽabarov.

On je rekao da će mnogo toga zavisiti od stvarne želje SAD „za konstruktivnom saradnjom“ sa Moskvom.

Nešto ranije je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost DŽejk Salivan izjavio da Sjedinjene Američke Države očekuju teška vremena u odnosima sa Rusijom. Međutim, kako je rekao, SAD smatraju da, uprkos postojećim nesuglasicama, mogu da sarađuju sa Rusijom u ključnim pitanjima bilateralne agende, uključujući nuklearne.

Podsetimo, nove tenzije u rusko-američkim odnosima rasplamsale su se nakon nedavnog intervjua američkog lidera DŽoa Bajdena kada je potvrdno odgovorio na pitanje da li svog ruskog kolegu Vladimira Putina smatra ubicom. Takođe je rekao i da će Vladimir Putin platiti cenu za to što se, kako tvrdi Vašington, Rusija mešala u američke predsedničke izbore prošle godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (2)

MilaS

24.03.2021. 07:54

...ovaj matori bolesnik ne bi mogao da dobije lekarsko uverenje za polaganje vozackog ispita ,a progurase ga vlasnici svetskih rezervi dolara za predsednika Amerike...paradoks...ali istina...i zamislite ON drzi prst na okidacu nuklearnog koferceta...sve drugo resavaju oni,kojima je Tramp pomrsio konce NE ratujuci i izgladneli krecu u obnavljanje svog nenormalnog bogatstva...a koliko miliona ljudi ce ostati bez svojih kuca?...koga briga...dolari se samo stampaju...

Boba Amerika

14.04.2021. 08:05

Plakace Ameri za Mr.Trump, sila koju vise ne priznaju zahvaljujuci ovome kukavcu..Naj jadniji,naj bijedniji,nah nemocniji covjek,tzv.predsjednik Amerike..On nije moj predsjednik kao ni milionima drugih..Vecu popularnost u pojedinim krugovima ima Putin kao predsjednik,kult,licnost,neko kome se vjeruje...Ameri znaju ako je Putin rekao da ce Ukraina nestao ista ce I nestati zajedno ili bez bidena..