HOĆE DA UBLAŽE SKANDALOZNE BAJDENOVE IZJAVE: Bela kuća svim silama hoće da održi odnose sa Rusijom

Novosti online

22. 03. 2021. u 22:18

GOVOREĆI o saradnji sa Rusijom, Vašington pokušava da ublaži negativnu atmosferu nakon oštrih izjava američkog predsednika Džoa Bajdena na račun Moskve, smatra zamenik predsedavajućeg Odbora za spoljne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov.

ХОЋЕ ДА УБЛАЖЕ СКАНДАЛОЗНЕ БАЈДЕНОВЕ ИЗЈАВЕ: Бела кућа свим силама хоће да одржи односе са Русијом

Foto: EPA

- To je pokušaj administracije Bele kuće da ublaži negativnost nakon oštrih izjava Džoa Bajdena. Jednostavno, ne mogu da se izvine u njegovo ime, jer se sam nije izvinio, ali na taj način ublažavaju situaciju - rekao je Džabarov.

On je rekao da će mnogo toga zavisiti od stvarne želje SAD „za konstruktivnom saradnjom“ sa Moskvom.

Nešto ranije je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan izjavio da Sjedinjene Američke Države očekuju teška vremena u odnosima sa Rusijom. Međutim, kako je rekao, SAD smatraju da, uprkos postojećim nesuglasicama, mogu da sarađuju sa Rusijom u ključnim pitanjima bilateralne agende, uključujući nuklearne.

Podsetimo, nove tenzije u rusko-američkim odnosima rasplamsale su se nakon nedavnog intervjua američkog lidera Džoa Bajdena kada je potvrdno odgovorio na pitanje da li svog ruskog kolegu Vladimira Putina smatra ubicom. Takođe je rekao i da će Vladimir Putin platiti cenu za to što se, kako tvrdi Vašington, Rusija mešala u američke predsedničke izbore prošle godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna